Met een tweede plaats op een toernooi in de Hommerts tijdens de HJSC dagen heeft Oudega 45+ het seizoen 2018/2019 prima afgesloten. Het verloor alleen de eerste wedstrijd van de uiteindelijke kampioen Heeg met 1-2 (goal Yme Vonk). Daarna was er winst op titelverdediger Workum (2-0, goals van Jacob van der Goot en Frâns Veldmans) en De Wâlde (1-0, eigen goal). Tegen Woudsend en HJSC volgden doelpuntloze remises terwijl tegen LSC 1890 een 0-2 voorsprong werd verspeeld en Oudega ook hier genoegen moest nemen met een punt: 2-2 (goals van Klaas de Groot en Frâns Veldmans).

Op doelsaldo werd Oudega net tweede voor LSC 1890.

Oudega reisde met de volgende 10 spelers naar Hommerts: Foeke Groenveld, Sjouke Boersma, Jacob van der Goot, Folkert Groenveld, Jelle Osinga, Klaas de Groot, Yme Vonk, Frâns Veldmans, Evert Terpstra en erelid Klaas Regeling (72). Coach Wiepke Tysma was niet present.

Heeg - Oudega 2-1
Heeg had de betere kansen maar wat als Frâns Veldmans na een rush bij een 1-1 stand waarbij Yme Vonk een mooi gat trok kort voor tijd niet tegen de lat maar tegen de touwen had getrapt? Even later lag de bal wel aan de andere kant in net netje en verloor Oudega dus zeer teleurstellend van de buren. Jelle Osinga had Oudega aan de leiding kunnen brengen, met een sleepbeweging passeerde Osinga good old doelman Jan de Vries maar de inzet van het loopwonder was te slap waardoor een Heeg verdediger op de lijn nog redding kon brengen. Yme Vonk wist de oranjehemden kort daarna wel op voorsprong te schieten, al ging de bal tergend langzaam het Hegemer doel in. In de 12 minuten voetbal ontstond een kansenregen. Een open derby die de rood witten helaas naar haar toe trok: 1-2.

Oudega - Workum 2-0
Na een kwartier rust kon Oudega weer aan de bak. Tegenstander was titelverdediger Workum. Jacob van der Goot bracht Oudega na een knappe solo op voorsprong. Frâns Veldmans was tegen Workum met een laag schot wel koelbloedig. Hij passeerde hierbij HJSC trainer Broer Wiebe de Ringh. Workum probeerde het wel maar Oudega hoefde eigenlijk in dit duel niet te vrezen. Een prima zege dus tegen de bekerhouder.

Oudega - De Wâlde 1-0
Ook tegen De Wâlde had Oudega het betere van het spel. De score werd met 1-0 mager uitgedrukt. Yme Vonk stevende af op het De Wâlde doel, werd gestuit maar de bal verdween via een verdediger van de club uit Elahuizen in het doel. Wellicht had Oudega anders een strafschop gekregen maar op deze manier kon er gelijk gejuicht worden.

Woudsend - Oudega 0-0
Een kansenregen leverde geen goals op. Jacob van der Goot had de beste kans, had de bal af kunnen geven aan Frâns Veldmans maar schoot zelf. De bal ging jammerlijk naast. Over het algemeen gezien was Oudega de betere en loerde Woudsend. Een remise hier dus: 0-0.

HJSC - Oudega 0-0
Tegen gastheer HJSC had Oudega het net zoals in de competitie lastig. Ook ditmaal wist het goalie Jan-Hielke Schotanus niet te passeren. Frâns Veldmans raakte de paal. Willem Dijkstra werd door de Oudega defensie prima in bedwang gehouden. 0-0 was een terechte eindstand van deze derby.

Oudega - LSC 1890 2-2
Het laatste duel voor Oudega was tegen de blauwhemden van LSC 1890 uit Sneek. Tegen een stadploegje die Oudega aanvankelijk van de mat speelde. Een overtreding op Frâns Veldmans werd net buiten het strafschopgebied bestraft met een vrije trap. Klaas de Groot eiste de bal af en schoot uiteraard met link prachtig en zuiver binnen: 1-0. Frâns Veldmans zette Oudega na een assist van Jacob van der Goot op 2-0 en er leek geen vuiltje aan de lucht. Er waren kansen op 3-0 maar de scherpte ontbrak. Uit een hoekschop wist een LSC speler fraai maar ongehinderd de aansluitingstreffer te scoren. Hierdoor was er weer hoop in het Sneker kamp. Doelman Foeke Groenveld keepte weer formidabel. In de slotfase een dubieus moment. LSC brak gevaarlijk uit en zowel Jelle Osinga als Yme Vonk zetten een sliding in. Dit is niet toegestaan in de 45+ afdeling, dikwijls wordt dit bestraft met een indirecte vrije trap. In dit geval wees arbiter Beuker naar de stip tot ongenoegen van Oudega. Yme Vonk kreeg na geel wegens protesteren. LSC benutte het cadeautje. Natuurlijk had Oudega deze wedstrijd al lang in de tas moeten hebben maar LSC kwam wel heel goedkoop terug.

Uiteindelijk bleek dat ook dit punt genoeg voor de tweede plaats. Oudega had hetzelfde aantal punten dan LSC maar een iets beter doelsaldo. De titel ging dus naar Heeg gevolgd door Oudega, LSC 1890, Woudsend, Workum, HJSC en De Wâlde. Een prima afsluiter voor Oudega in een goed georganiseerd toernooi.