Finito. Het seizoen 2018/2019 kan de geschiedenisboeken in. Het was sportief niet een hoogstaand seizoen voor v.v. Oudega. Voor het tweede jaar op rij kwam het (heren)vlaggenschip op recreatief niveau uit. Iets wat maar niet wil wennen. In de reserve 6e klasse kwam het niet verder dan een achtste plaats met 26 punten uit 22 wedstrijden. De dames kende een redelijk seizoen en noteren een 6de plaats als eindrangschikking met 30 punten uit 20 wedstrijden. Oudega 45+ kende een prima najaarsreeks en greep net naast het kampioenschap.

In de voorjaarsreeks was het ook lang in de race voor het hoogste schavot maar moest het uiteindelijk genoegen nemen met het brons.

Dan nog even terugblikkend op afgelopen weekend. Deze gaat wel de boeken in als fantastisch. Oudega 45+ pakte op een sterk bezet toernooi in Hommerts de tweede plaats achter winnaar Heeg.
IMG 0346 1024x768
Op zaterdagochtend vertrok om 10 uur een bus met 50 spelers/supporters/begeleiding naar Zuidwolde waar OHH JO10-1 de bekerfinalewedstrijden speelde. Op een fantastisch complex van ZZVV en Zuidwolde pakte OHH JO10-1 het zilver. Een overgetelijke ervaring voor de jongens die een dikke overwinning in de openingsduel tegen Harkstede (6-1) zag worden gevolgd door een 3-0 nederlaag tegen winnaar Be Quick 1887 JO10-2. Een schande was dat niet want Be Quick is hoofdklasser en OHH 2e klasser. Tegen gastheer JVZ JO10-2 volgde een afgetekende 0-5 overwinning waarna de medailles in ontvangst kon worden genomen.

In Oudega volgde om half 6 nog een balkonscene bij It Joo. Meer dan lof voor dit team en de begeleiding!

Op sportpark It Joo was afgelopen zaterdag de slotdag van het seizoen 2018/2019. Het volgende team met Eelke Cramer, Silke Hoekstra, Sytske en Douwe Wiegersma, Sander Hiemstra en Ygram Hylkema kroonden zich tot winnaar.
IMG 0502 1024x768Douwe Wiegersma werd door de spelersgroep gekozen tot speler van het jaar, Pieter Hoogterp is met 17 goals de topscorer geworden. Jelle Terpstra verscheen het vaakst op de training.
IMG 0507 1024x768
Afscheid werd er genomen van de technische staf van het herenteam: Klaas Jaarsma (trainer/coach), Evert Witteveen (leider) en Pascal van der Velde (materiaalman). Ze werden terecht nog even in het (brandende) zonnetje gezet. Het bestuur is ondertussen naarstig op zoek naar vervangers voor deze staf. Voor hen is het dan ook zeker geen zomerstop. We hopen snel dat hier duidelijkheid in komt en mocht er belangstelling zijn dan kan men zich uiteraard tot het bestuur wenden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De website en ons social media gaat natuurlijk de komende maanden ook niet op slot, nieuwtjes zijn dan ook welkom: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.