Zaterdag 7 September 2019, voor de dames van Oudega weer de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen.. wel te verstaan, de beker!Met een druk weekend voor de boeg, en op deze warme zomerdag was het dan afgelopen zaterdag zo ver om 14.30 uur in Sneek. De meiden van WPB hadden een jaar lang de kans gekregen om zich te ontwikkelen tegen Oudega dus we waren benieuwd hoe dit ging uitpakken.De eerste minuten waren even wennen, maar oudega blijft sterk voetballen.. op een gegeven moment krijgt Rinske een vrije trap waarbij alle speelsters in het goal staan te verdedigen.. dit was dus dan ook een gemiste kans. Na 11 minuten wilde de eerste speelster van WPB al wisselen ivm de warmte.

oudega had (nog) nergens last van!

Er wordt leuk over en weer gespeeld door oudega en verdedigend waren we sterk.
Jenny op weg naar de goal wordt onderuit gehaald wat resulteerd in een vrije trap. Miranda benut deze kans, maar helaas via een speelster van WPB vliegt deze bal over..
Gelukkig al snel een tweede kans voor Jenny! Een mooi balletje voor de goal langs waardoor Adrie de 1-0 kan binnen schieten

Wpb wordt nu wat feller en er wordt wat gescholden, geduwd. Silke krijgt een mooie kans op goal te schieten, helaas kon de keepster er net bij. Vanuit de corner gaf Freeke een mooie bal voor, helaas raakt Miranda deze net niet goed genoeg. Wpb krijgt een vrije trap, maar onze nieuwe keepster Silke S is op scherp en vangt deze bal. Einde eerste helft.

In de 2e helft krijgt WPB al snel een penalty, na een serieuze blik van Silke in de goal, schiet de speelster van WPB de bal keihard naast

Wpb heeft wat gewisseld qua posities en spelen meer op de counter. Oudega heeft dit door en staat dicht op de man te verdedigen.
Antsje probeert de 2-0 te maken maar helaas is de keepster er al bij. Nadat Irma een mooie voorzet geeft aan Baukje die de bal zo in de goal kan lopen schiet ze hem helaas net tegen de paal!

Wpb blijft speelsters wisselen en creeren nog wat kansen voor henzelf. Onze keepster en achterhoede + snelle Wietske zijn er goed bij, wat voor geen goals resulteerd voor wpb.
Silke geeft een mooie bal op adrie en die kan zich vrij spelen en de bal naar Rinske toe brengen wat resulteerd in een goal! 2-0
Vlak daarna zet WPB alles op alles en wordt er gescoord. Even een tegenvaller.. maar oudega laat dit keer de kop niet hangen en er wordt weer scherp gevoetbald ondanks de felheid van wpb nu ze de 2-1 maakten.
Jenny werd op weg naar de goal onderuit gehaald wat resulteerd in een penalty. Rinske schiet hem mooi binnen in de rechter bovenhoek.

Even later krijgt silke de bal die ze mooi op Rinske kan spelen, die kreeg de tijd om te kiezen, en ja dat is soms lastig.. in eerste instantie speelt ze de bal recht op de keepster, gelukkig komt de bal nogmaals terug en kan ze nog net even de 4-1 maken!

Einde wedstrijd

Oudega gaat met een tevreden gevoel de kleedkamers in. De helft van de speelsters van oudega strijden dit weekend nog even door op de drekrace in Heeg wat mag resulteren in een 1e en 3e plaats!

Bond en blauw zullen we vanavond de training weer aangaan, op naar de volgende bekerwedtrijd van Zaterdag tegen SWZ Sneek om 14.00 in Oudega! En support kunnen we altijd gebruiken.

Marrit Hoekstra