Op deze zonnige zaterdagmiddag stond de bekerwedstrijd tegen SWZ op de planning. Nadat het fluitsignaal had geklonken werd al snel duidelijk dat de ploegen aan elkaar gewaagd waren. Oudega begon deze wedstrijd sterk en voerde de druk op naar voren opzoek naar kansen. De eerste kans zat er dan ook meteen in, De bal ging via Sytske naar Rinske die hem fraai in het doel schoot, Goal!! 1-0. Hierna kreeg SWZ wat kansjes maar Silke stond top te keepen waardoor SWZ het moeilijk had om de bal in het net te krijgen.

Volgende kans voor Oudega dit keer kwam de bal vanaf de linker kant en kwam de bal tussen iedereen door bij Sjoukje die vrij kapte en met haar rechterbeen de bal zo recht op de keeper schoot, gelukkig kreeg ze nog een kans want de bal rolde terug en dit keer was het wel raak met haar chocolade been, Goal!! 2-0.

Oudega zat lekker in de wedstrijd maar SWZ probeerde ook terug te vechten en dat resulteerde in een tegendoel, dit door een foute inschatting van buitenspel, helaas 2-1. Nog net voor rust was het een bal vanaf de rechterkant op Sytske die Rinske voorzag van een goede bal waardoor Rinske hem in de korte hoek kon schieten Goal!! 3-1. En we gaan rusten.

Tweede helft:

In de tweede helft was het vooral SWZ met het balbezit, ook kwamen zij dit keer met de kansen en waren ze vooral op onze helft te vinden. Dit resulteerde in een tegendoelpunt 3-2. Oudega bleef bikkelen om een gelijkspel te voorkomen. Gelukkig werd de vechtlust van Oudega beloond met 3 puntjes!! Eindstand: 3-2 volgende week treffen we Scharnegoutum in de beker!

Sjoukje Iedema