Op vrijdag avond begon ons avontuur met een nieuw team, het vrouwen 7-tal van Oudega. Om 18:30 hebben we ons verzameld bij It Joo en zijn we in auto’s naar Workum gereden. Eenmaal toen we daar aankwamen zijn we gaan omkleden en de opstelling doorgenomen hoe we de eerste wedstrijd gingen beginnen. Om 19:30 ging onze eerste wedstrijd van start tegen Workum VR1. Na de aftrap waren er gelijk mooie combinaties te zien in het veld. De dames van Workum kwamen een paar keer erdoorheen waardoor onze keepster Sieuwke F mooie reddingen had. Workum wist er toch een keer doorheen te prikken en scoorden de 1-0.

Na dit doelpunt werden we allemaal weer even een stukje scherper. Hinke en Berber hadden mooie combinaties voorin die de goal niet konden halen. Sietie wist ook goed de bal te veroveren van Workum. Voor we het wisten was de eerste wedstrijd voorbij. Na de eerste wedstrijd hadden we 10 minuten de tijd om het door te nemen en te wisselen tegen de andere partij.

De 2e wedstrijd moesten we het opnemen tegen de dames van NOK VR2. Deze wedstrijd begonnen we weer met alle vertrouwen. Het was een spannende wedstrijd tegen de vrouwen van NOK. Beide partijen wisten de bal goed te veroveren en deden hun best om naar voren te gaan. Berber en Sieuwke L hadden een paar mooie combinaties die helaas werden overgenomen door de keepster van de tegenpartij. Sieuwke F had een paar mooie reddingen die ervoor gezorgd hebben dat we deze wedstrijd 0-0 gelijk hebben gespeeld. Er naderde regen in de wedstrijden, iedereen was natgeregend. De scheidsrechters hadden thee regelt maar alle teams hadden zoiets van ga maar door het is nog 20 minuten spelen en anders koelen we af.

De laatste wedstrijd ging van start tegen de dames van Bakhuizen VR1. Van tevoren werd gezegd dat we deze gingen winnen. Dan hadden we de avond mooi afgesloten met 1x verloren, 1x gelijk en 1x gewonnen. We stonden stevig in de schoenen en begonnen gelijk mooi te spelen, er werd goed rond gespeeld waar mooie combinaties uitkwamen richting het doel. Na een tijdje spelen merkte je dat beide teams begonnen in te kakken. De moed werd niet opgegeven, we gingen nog steeds voor de winst. Jildou kreeg een pass van Berber vanuit het midden terug naar achteren, hierdoor kreeg Jildou de kans om zelf te gaan of de bal speelde naar de zijkanten. Jildou ging naar voren en stond 1 op 1 op de keeper en schoot de bal door de benen van de keeper in de goal. Daar was de eerste goal van ons seizoen. Vol adrenaline gingen we door. Mooie kansen van onze kant van Berber en van Sieuwke die helaas niet mochten baten. Keeper Sieuwke F heeft ook niet stil gestaan deze wedstrijd, prachtige reddingen gemaakt. Lemke had nog een mooie doorbraak naar de linkerhoek en schoot de bal voor het doel waar helaas een tegenstander stond die de bal veroverde. Na de laatste 20 minuten gespeeld te hebben floot de scheidsrechter.

Met opgeheven hoofd verlieten we het veld. Tevreden over ons eerste toernooi. En zoals gezegd 1 verloren, 1 gelijk en 1 keer gewonnen.

Jildou Terpstra