Het is tijd voor alweer de 3e wedstrijd in de 1e ronde van de Beker. We mogen de strijd weer aan gaan tegen de oude bekende ploeg: VV Scharnegoutum vr.1. Het is een mooie zonnige dag en het word weer lekker zweten! Na een lekkere korte warming up en de motiverende woorden van Dave & Marten gaan we lossss…Het los komen was vandaag zeker geen probleem, in de 5e minuut krijgt Sytske een mooie bal ingespeeld van Miranda en deze schiet ze keurig tussen de doelpalen.1-0! Oudega voetbalt lekker verder en we zitten lekker in het spel.

In de 10e minuut een mooie kans voor Sjoukje maar helaas beland hij net op de lat. Daarna volgt nog een mooie bal van Silke die hem afgeeft aan Sjoukje maar ook deze bal wil er nog niet in en gaat net over. Silke holt weer vrolijk verder totdat er een tegenstander haar probeert uit te schakelen door haar veter uit haar schoen te trappen.. Gelukkig kan Dave de veter snel repareren en kan Silke gewoon weer door huppelen. De dames van Oudega voetballen constant op de kant van Scharnegoutum en Silke (keeper) heeft het niet druk. En dan.. valt ook het 2de goal! Het is Rinske die de bal mooi binnen schiet in de goal van Scharnegoutum. Dan blaast de scheids op het fluitje en is het tijd voor russsst.

2e helft:

We beginnen erg rommelig en worden hierdoor gelijk afgestraft. Scharnegoutum weet ook het goal te vinden en maakt het 2-1. 50ste minuut, Oudega zet de druk erop en Antsje speelt de bal op Sytske en die maakt haar 2de goal deze wedstrijd! 3-1! Oudega gaat vol goede moed door. Silke speelt de bal mooi over met Miranda die hem bij Rinske in de beentjes speelt. Rinske neemt hem mee naar de goal en maakt wederom een heerlijk doelpunt, 4-1!Oudega voetbalt goed en is op dreef. Weer creëert Silke een mooie combinatie met Miranda die hem weer inlevert bij Rinske & daar is de 5-1! Maar we zijn nog niet klaar, Sjoukje gaat weer als een speer langs de zijlijn en schiet de bal voor, Sytske maakt deze perfect af en maakt de 6-1! De dames van Oudega zijn nog lang niet moe en voetballen lekker door tot in de laatste minuten.Dan vind de scheids het wel genoeg geweest en daar klinkt het eindsein van een mooie pot! Eindstand: 6-1!!

Dit betekend 1e in de poule met 13 punten voor en 4 tegen. Oftewel, een ronde verder!

Volgende week gaan we weer verder strijden en starten we met de 1ste competitie wedstrijd tegen FC Harlingen vr1!

Jildau Hoekstra