De tweede speelronde van de 45+ competitie zit er op en er begint al wat teken in de strijd te komen. Heeg lijkt een maatje groot te zijn, QVC zit nog enigzins op het vinkentouw, Oudega 45+ moet voorlopig genoegen nemen met het brons, De Wâlde groeit langzaam in de competitie en voor Bakhuizen is het vooral weer wennen om op voetbalschoenen te staan. De tweede speelronde vond gisteravond in Woudsend plaats omdat gastheer De Wâlde niet over verlichting beschikt en daardoor uitweek naar haar zustervereniging.

Met een selectie van 11 spelers toog Oudega richting Woudsend. Hoewel, veel spelers kwamen op eigen gelegheid naar sportpark De Spil. Boer Jelle Osinga belde ten elfde ure af wegens kalverij.

Aan de omstandigheden lag het gisteravond zeker niet. Bij de start om half 8 een ondergaaande zon en windstil waren de omstandigheden een stuk beter dan 2 weken geleden in Stavoren. Ook het (wetra)veld van v.v. Woudsend was prima. Mede mogelijk gemaakt door een aantal maairobots wat een proef van de gemeente Súdwest-Fryslân is.

Afijn dan het voetbal. Foeke Groenveld terug op doel bij Oudega, Jan Thieme dit maal veldspeler. Ook Sjouke Boersma behoorde weer tot de selectie al duurde Boersma zijn optreden niet lang deze avond. De eerste wedstrijd was tegen De Wâlde. Oudega omsingelde de geel groenen maar kon niet echt tot grote kansen komen. Vooral van afstand werd het door de oranjehemden geprobeerd. Reinder Hoekstra schoot een paar keer kiezelhard maar teste niet de netten maar de bosjes achter het doel. Frâns Veldmans was met een afstandschot nog het dichtst bij een goal maar de keeper van De Wâlde keerde prima de lage inzet van de linkspoot. Een uitbraak van De Wâlde bleek wel een goal waardoor Oudega achter de feiten aan ging lopen. Daarna sloeg het noodlot voor Folkert Groenveld toe, twee weken geleden geveld in de derde helft nu moest hij in de eerste de beste wedstrijd de strijd wegens een achillespeesblessure staken. Naar eigen zeggen opgelopen bij het neerkomen na een kopbal uit een hoekschop. Deze kopbal ging jammerlijk over. Ook het optreden van Sjouke Boersma duurde dus niet lang en ook hier was niet sprake van fysiek contact. Boersma verstapte zich en "ging door de voet" waarna hij de douche op zocht. Hierdoor bleven er nog 9 spelers over en vierde dus ook Jan Thieme zijn rentree als veldspeler. Oudega speelde te slordig in de openingswedstrijd en kon niet genoeg druk zetten op het doel van De Wâlde. De gasten uit het andere Oudega verdedigden ook prima en had de Gaasterland express voor het doel geparkeerd. Al met al een jammerlijke start voor de equipe van trainer/coach Wiepke Tysma.

De tweede wedstrijd was een pittige, tegen rivaal Heeg. De wedstrijd in Stavoren was twee weken geleden uitgelopen op een nipte 0-1 nederlaag dus kansen zag Oudega zeker. Maar gisteravond kwam het er tegen Heeg niet aan te pas. Vanaf de eerste seconde dicteerden de buren en lagen ze Oudega al snel het zwijgen op. Met 2-0 kwam Oudega er nog redelijk van af maar met 0 punten uit de eerste twee wedstrijden was het wel even zaak om de koppen bij elkaar te steken. Daar had het dan ook de tijd voor want het had een wedstrijd rust. Daar de wedstrijden in Stavoren 20 minuten duurde, koos de organisatie van De Wâlde voor een gulden middenweg: 17 minuten. We kunnen nu alvast vertellen dat de wedstrijden in Oudega conform de KNVB regels gespeeld gaan worden. Of te wel 15 minuten per wedstrijd.

Nadat Oudega was opgeladen kon het in de derde wedstrijd van deze avond aan de bak tegen hekkensluiter Bakhuizen. De doelman van Bakhuizen had naar eigen zeggen nog nooit gekeept. Hij ontpopte zich in dit duel dan ook niet bepaald als lijnkeeper maar stond af en toe zelfs op het middenveld. Later in de wedstrijd werd hem dit fataal. Oudega zat eigenlijk gelijk wel goed in de wedstrijd en dicteerde. Toch moest het op zijn hoede zijn voor de uitvallen van de geel blauwen. Oudega nam de leiding door een goal van Albert Reinstra. Frâns Veldmans verdubbelde de score nadat de laatste man van Bakhuizen de bal door zijn voeten liet glippen. Bakhuizen kwam via een rake kopbal uit een hoekschop terug tot 2-1 maar daar was al het snelle antwoord van Reinder Hoekstra. Vanaf de aftrap wist Hoekstra de bal vanaf eigen helft met een boogbal de veel te ver uit zijn doel staande keeper van Bakhuizen te verschalken. Wat een gave van de technisch begaafde Hoekstra. Hierna was het duel meteen afgelopen en kon Oudega dus de eerste 3 punten bijschrijven: 3-1.

Het laatste duel van de avond was tegen QVC die net de topper tegen Heeg met 0-1 hadden verloren. Heeg nam daardoor de leiding over van de Quick Valken Combinatie. Wat in Stavoren bleek, bleek gisteravond ook in Woudsend. Oudega kon QVC prima partij bieden en was (bij vlagen) zelfs de betere. In tegenstelling tot de wedstrijd tegen Heeg kon het ook aan voetballen toekomen en kreeg het de ruimte. Uiteindelijk werd er ook van geprofiteerd. Een uitbraak met de meegekomen Germ-Jan Hes werd via de lepe Albert Reinstra tot een doelpunt gepromoveerd: 1-0. Prima werk van Hes en dito van Reinstra. Daarna volgden 10 spannende minuten waarin Oudega een paar keer door het oog van de naald kroop. Echter het hield stand en sloot de avond op deze manier prima af. Na twee nederlagen dus twee zeges waaroor het stevig op de derde plaats staat.

De volgende speelronde is in tegenstelling tot eerdere berichten op sporpark It Joo in Oudega. Dit is over twee weken op vrijdag 4 oktober. Kijken wie er dan uit de lappenmand zijn gekropen.