Op deze zonnige zaterdagmiddag mochten wij aantreden tegen Harlingen vr1. De eerste competitie wedstrijd voor dit seizoen. Oudega begint sterk aan de wedstrijd. We houden veel druk en spelen veelal op de helft van Harlingen. Twee kansen voor Oudega. Helaas zijn allebeide schoten te zwak en weet de kiepster ze tegen te houden. Oudega is een stuk sterker maar helaas kunnen we ons nog niet belonen met een goal. Na een half uurtje te hebben gespeeld is het gelukkig raak. Miranda begint goed met opbouwen en weet mooi te combineren en Sjoukje.

Sjoukje weet de bal voor het doel te krijgen en Antje maakt dit mooi af 0-1. Oudega krijgt steeds meer kansen. Marrit schiet van buiten de 16 op doel, helaas net naast. Na een mooie actie van Sietske W schiet ze de bal op de kieper, maar daar staat Rinske nog en zij weet de rebound binnen te schieten. Helaas wordt dit doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. Ook Miranda heeft nog een goede kans, ze kopt de bal onder in de hoek maar helaas zit de kieper hier nog goed bij.

2e helft gaat Oudega sterk van start. Binnen de 5 minuten weet Oudega 2 keer te scoren. Sietske W, Sjoukje en Miranda weten goed te combineren voorin hierna weet Miranda de bal een tikje terug te geven op Adrie hier is dan de welverdiende 0-2.

Sietske W speelt de bal op Sjoukje en zij weet de bal goed binnen te tikken 0-3. De achterhoede blijft geconcentreerd en weet de uitbraken die Harlingen heeft goed tegen te houden. De 0-4 laat nog een tijdje op zich wachten. Adrie heeft nog een grote kans maar weet deze helaas niet te benutten.

Gelukkig valt dan toch nog de 0-4 door een heel zacht tikje van Sjoukje rolt de bal zo bij de kiepster langs het doel in. Oudega gaat door met scoren, Adrie maakt de 0-5 en Sjoukje maakt nog haar hattrick en weet de 0-6 binnen te schieten.

Er stond vandaag een goed samenwerkend team op het veld en met deze uitslag een goed begin van de competitie.

Adrie Hietkamp-Osinga

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen