Op deze herfstachtige zondag stromen er geen wedstrijdverslagen in mijn mailbox binnen. Oudega 1 kwam gister door een spelerskrapte niet in actie, de wedstrijd bij Oudehaske 4 is verplaatst naar zaterdag 14 december. Als er zelf als spelers geblesseerd raken in het oud-papier....en dat een andere speler eigenlijk toch ook niet vanwege werk beschikbaar was en het vlaggenschip dan maar met 11 spelers en zonder grensrechter naar de "Haske" af moest reizen was de reden om de wedstrijd er uit te gooien. 

Vooralsnog gaan we er vanuit dat dit een incident is en dat het de komende weken niet weer gaat gebeuren. Voor interim leider en voorzitter Gerrit Martens is het wel een hele puzzel om een team op de been te krijgen. Het zou mooi zijn dat er iemand binnen de vereniging Gerrit kwam assisteren...In deze (jonge) selectie zit vele potentie, zo bleek vorige week wel tijdens de openingswedstrijd tegen Delfstrahuizen toen bijna de dubbele cijfers werden behaald.

De (talentvolle) dames kwamen gistermiddag wel in actie. Ze steken niet onder stoel of banken dat promotie naar de 3e klasse een verlangen is. Gister kwam het niet helemaal uit de verf in de thuiswedstrijd tegen het taaie QVC. De fotosessie was eigenlijk het hoogtepunt van deze middag, de wedstrijd op een winderig sportpark It Joo was ronduit matig. Twintig minuten voor tijd kwam Oudega via Antsje Wiegersma wel aan de leiding maar QVC toonde veerkracht en schoot 8 minuten voor tijd de gelijkmaker tegen de touwen: 1-1.

Bij de jeugd heeft OHH JO15-1 haar eerste hoofdklasse ervaring achter de rug. Vorige week zaterdag om 10 over 7 richting Lelystad waar Unicum de tegenstander was. Een geheel andere (voetbal)cultuur daar in Lelystad. Geen vaste kleedkamer maar de tassen meenemen naar het veld, geen drinken in de rust en niet cash betalen in de kantine. Met een 5-1 nederlaag weer de lange terugreis ondergaan maar gister slechts nipt verloren van FC Wolvega (1-2) wat bijna een derby is voor OHH.

Afgelopen woensdag een positief artikel over onze club in Groot Sneek. De bestuursleden Gerrit Martens, Yme Vonk en Miranda Ekas schetsen de huidige situatie van onze club en kijken in de glazen bol.

Journalist Gerard van Leeuwen komt aan het einde van de rit nog met een suggestie uit zijn hoge hoed. Een satelietvereniging zijn voor zustervereniging v.v. Heeg. Een paar jaar geleden is een (snuffel)fusie met onze buren afgeketst wegens een "nee" in de ledenvergadering van Heeg. Een satelietverenging zou volgens Van Leeuwen een oplossing bieden, waarbij Oudega een opleidingsinstituut voor Heeg is....

Maar hij vergeet hierbij dat dit regeltechnisch niet kan. Je kan maar lid zijn van één verenging, spelers onderling verhuren kan niet in het amateurvoetbal. De plank is hier dus misgeslagen en we zullen zien wat de toekomst verder uitwijst. Spelers van v.v. Heeg zijn uiteraard van harte welkom in Oudega...

Frâns Veldmans

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen