Regen, regen, regen. Zelf voor het doorgaans prima voetbalveld van v.v. Oudega was dit vrijdag te veel van het goede.

De wedstrijdreeks van de 45+ werd afgelast maar een nieuwe datum is al bekend. Water en wederdienende wordt er nu komende vrijdag 11 oktober op sportpark It Joo gespeeld. Een week later, vrijdag 18 oktober, wordt er door onze vedetten in Heeg gespeeld en op vrijdag 1 november wordt de najaarsreeks in Bakhuizen afgesloten. Ook de wedstrijdreeks van Oudega 35+ viel in het water. Donderdag zette gastheer Black Boys uit Sneek al een streep door het programma. Hier is een nieuwe speeldatum nog niet bekend.

Het dames 7-tal van v.v. Oudega kwam vrijdagavond wel in actie. Op de voetbalvelden van S.V. NOK in Oudemirdum vond de derde speelronde plaats. Opnieuw liet Oudega VR2 een prima indruk achter alleen kan het het maar niet bolwerken tegen Workum. De openingswedstrijd werd met 1-2 verloren tegen de roodwitten maar Oudega was wel weer Bakhuizen (2-4) en NOK (0-2) de baas. Op 18 oktober is de laatste speelronde voor Oudega 35+ op het eigen sportpark. Scheidsrechters zijn dat Jurjan Posthuma en Jetze Terpstra.

Gisterochtend kon de bal gelukkig weer rollen op sportpark It Joo. OHH JO8-4 kon het niet bolwerken tegen Balk JO8-4 (2-9) terwijl OHH JO11-1 verrassend de baas was over LSC 1890 JO11-1 (6-2).

's Middags was het de beurt aan Oudega 1 om de monsterscore van twee weken geleden tegen Delfstrahuizen 3 (9-0) een goed vervolg te geven. Vorige week werd wegens een spelerskrapte het uitduel met Oudehaske verplaatst naar zaterdag 14 december maar gister kon het in eigen huis gelukkig weer los. Het team van interim-leider Gerrit Martens had zelfs de beschikking over een reserve-doelman. Jeugdkeeper Hertzen-Harmen de Jong stond tussen de palen terwijl Idsert Osinga (die toch kwam opdagen) op de reservebank zat en in de eerste helft de rol als verzorger op zich nam.

Halverwege de tweede helft kwam Osinga als veldspeler binnen de lijnen en hij deed dit prima. Oudega moest wakker worden geschud door tegenstander Balk. Na een 0-0 ruststand waarbij Oudega al een paar keer door het oog van de naald was gekropen was 10 minuten na de thee een misverstand in de achterhoede de oorzaak van een Balker doelpunt. Maar Oudega pakte het hierna goed op en kwam al snel op gelijke hoogte. De doelman van Balk hielp de oranjehemden een handje door de bal uit een voorzet van Pieter Hoogterp los te laten waarna Tsjerk Hoogterp er als de kippen bij was om het leder tegen de touwen te schieten. Hierna was de beer los. Mark Walinga en invaller Anne-Jelle Hoekstra hadden grote kansen om Oudega aan de leiding te brengen maar dit maal bleek de doelman een sta in de weg voor succes. Matchwinner op sportpark It Joo werd routinier en trainer Aede Hoekstra. Nadat Pieter Hoogterp fraai een tegenstander op het verkeerde been had gezet kwam diens voorzet bij Hoekstra terecht die de bal hard achter de Balk doelman schoot. Daarna mogelijkheden genoeg voor Oudega om zich in veilige haven te schieten maar dit liet het tot de blessuretijd na. Aan de andere kant keepte De Jong een meer dan prima wedstrijd en hield hij verder zijn goal schoon. In blessuretijd was het Aede Hoekstra die met een fraai diagonaal schot de 3-1 op het bord schoot waarna scheidsrechter Jurjan Posthuma meteen een einde aan deze wedstrijd bracht. Opnieuw een zege voor Oudega dat na 2 wedstrijden dus 6 punten heeft verzameld met een fraai doelsaldo van 12 voor en 1 tegen. Volgende week zaterdag is de uitwedstrijd in Munnikeburen tegen VWC 2 (aanvang 14:00).

De dames van v.v. Oudega schoten gistermiddag in de lunchwedstrijd bij Mulier VR1 in Witmarsum weer met scherp. Net als twee weken geleden in Harlingen scoorden ze een half dozijn goals en kregen er geen een tegen. Na de 1-1 van vorige week tegen QVC nu dus weer een fraaie zege voor onze oranje leeuwinnen: 0-6.

Klik hier nog voor het fotoverslag van de wedstrijd Oudega 1 - Balk 4, gespeeld op zaterdag 5 oktober 2019.