Na 4 weken geen wedstrijden en 3 weken geen training kon Oudega 45+ gisteravond eindelijk weer los. Hier hoefde het niet lang voor in de auto te zitten want bij buurman en zustervereniging v.v. Heeg moest er om de punten worden gestreden. De laatste speelronde dateerde van vrijdag 20 september (waarin Oudega 6 punten pakte), vervolgens werd de speelronde van 4 oktober op sportpark It Joo en ook de inhaalronde van vorige week vrijdag 11 oktober door het slechte, beestachtige weer afgelast.

Gisteravond stond er ook een flinke bries en werden er in de verte wat foto's (onweer) gemaakt maar gelukkig bleef het op deze vrijdagavond 18 oktober droog.
Oudega ging met een enigzins krappe selectie van 9 spelers naar de buurman. 6 spelers hadden dus afgezegd: Klaas de Groot, Sjouke Boersma en Folkert Groenveld (geblesseerd), Johan Altena (werk), Yme Vonk (studie) en door onbekende reden speelde "Heegemer" Jan Thieme niet in zijn achtertuin.

Om half 8 werd de bal aan het rollen gebracht in Heeg. De eerste tegenstander voor de oranjehemden was hekkensluiter Bakhuizen. QVC had zich (weer) afgemeld waardoor de wedstrijden 20 minuten duurden. Oudega kende een droomstart tegen Bakhuizen, het kwam vlot op voorsprong door een goal van Albert Reinstra. Reinstra schoof de bal beheerst met de binnenkant binnen na een assist van Siemen Osinga. Daarna gaf Oudega even het heft uit handen maar Bakhuizen probeerde het voornamelijk van afstand maar echt gevaarlijk werden de geel blauwen niet voor het doel van de goed aangeklede Foeke Groenveld. Na mooi combinatievoetbal bij Oudega was Siemen Osinga (assist van zijn broer Jelle) het eindstation van de aanval en Osinga schoof ook al beheerst binnen: 2-0. Hierna waren er nog kansen voor invaller en leider Frâns Veldmans om de score nog verder uit te breiden maar deze vlieger ging helaas niet op. Derhalve en goede start voor de oranjehemden tegen de rode lantaarndrager.

De wind zou volgens de weerkundigen in de avond afnemen maar dat was in Heeg absoluut niet het geval. De volgende tegenstander was De Wâlde. De geelhemden uit het andere Oudega (Fryske Marren) hadden net vriend en vijand verrast door het ongenaakbare Heeg te verslaan: 2-1. Oudega was al gewaarschuwd want in Woudsend moest het 4 weken geleden het hoofd buigen voor De Wâlde (0-1). Maar die waarschuwing leek aan dovemansoren besteed. Een speler van De Wâlde kreeg na een voorzet de ideale kans om zijn team op voorsprong te schieten maar hij schoot gelukkig voor Oudega naast. Hierna kwam Oudega beter in de wedstrijd. Een verdekt schot met rechts van Reinder Hoeksta viel in de korte hoek binnen: 1-0. Leidsman Pieter Osinga uit Oudega moest vervolgens meerdere malen de De Wâlde spelers tot kalmte manen, dit leverde Oudega een aantal vrije trappen op vanwege commentaar op de leiding. Overigens floot Osinga prima en ook in de derby tegen Heeg was er weinig op zijn leiding aan te merken. Oudega kwam tegen De Wâlde wel in de verdrukking maar echt grote kansen werden er niet gecreëerd. Op de counter besliste Oudega kort voor tijd dit treffen. Een enorme "flater" voor De Wâlde was hier voor nodig. Evert Terpstra wist vervolgens Jelle Osinga te bedienen die nog vanuit een vrij lastige hoek de 2-0 binnenschoot! Opnieuw een zakelijke zege voor de equipe van trainer/coach en Heeg inwoner Wiepke Tysma.

De derde en dus laatste wedstrijd was de derby tegen Heeg of te wel de krenten in de pap. Aan alles was te merken dat Heeg gebrandt was op een goed resultaat tegen haar zustervereniging. Deze avond had de gastheer de beschikking over een hele ruime selectie en de beste spelers werden opgesteld in deze moeder der derby's. Onder aanvoering van Oudega inwoner Arjen Hoekstra werd Oudega al vrij snel terug gedrongen. Hoekstra opende eeen aantal malen het vuur op de goal van Foeke Groenveld. Maar Hoekstra was meer een gevaar voor de auto's op het achtergelegen parkeerterrein dan voor het doel van Oudega. Toch trok Heeg ook in deze derde derby van het seizoen aan het langste eind en opnieuw was hier niet veel op af te dingen. Na een minuut of 8 kwam Heeg via Thijs Veenstra op voorsprong en voor Oudega was het op een gegeven moment zaak om wat meer naar voren te spelen. Jacob van der Goot, die in het begin van de wedstrijd een schot zag worden gesmoord, ging dan ook mee om in de aanval te trekken. Dit leverde echter balverlies bij de oranjehemden op wat genadeloos door de rood witten werd afgestraft: 2-0. Hiermee was het pleit beslecht en kon Heeg dus weer 3 punten bijschrijven in deze derby. Oudega zal een list moeten bedeken om in de resterende twee derby's Heeg de voet dwars te zitten...

De wedstrijd tegen QVC is omgezet in een reglementaire 3-0 overwinning. De stand in de klasse is nu als volgt:
1. Heeg 12-30
2. Oudega 12-22
3. De Wâlde 12-18
4. QVC 12-16
5. Bakhuizen 12-3

Hierna volgde nog een gezellige derde helft aan De Skatting. Tijdens het draaiend rad was Oudega net als afgelopen voorjaar in Hommerts zeer succesvol. Frâns Veldmans, Albert Reinstra, Siemen Osinga en Jacob van der Goot sleepten een prijs in de wacht. Al met al weer een prima avond voor de vedetten van v.v. Oudega.

Komende donderdag 24 oktober wordt er na 4 weken weer eens getraind. Op vrijdag 1 november reist Oudega 45+ af naar Bakhuizen voor de vierde speelronde. Hoogstwaarschijnlijk wordt de speelronde in Oudega op vrijdag 15 november ingehaald.