Opnieuw moest Oudega 45+ het hoofd buigen voor Heeg 45+ en opnieuw moest Oudega VR2 haar meerdere erkennen in Workum VR1. We hebben het hier uiteraard over het 7 tegen 7 voetbal wat afgelopen vrijdag 18 oktober in Oudega en Heeg plaats vond. Oudega VR2 mocht haar kunsten in eigen huis laten zien terwijl de 45+ 5 kilometer verder op voor iedere meter streed. Oudega VR2 moest het opnieuw afleggen tegen Workum VR2, was het de afgelopen speelronde nog dichtbij een succes dit maal was er weinig in te brengen tegen de rood witten:  0-4.

Tegen NOK VR1 werd gelijk gespeeld terwijl hekkensluiter Bakhuizen met ruime cijfers werd verslagen: 5-0. De oefenpot tegen Workum MO17-1 werd in een nipte zege omgezet: 3-2. Oudega is in de eindrangschikking als tweede achter het dus ongenaakbare Workum geëindigd.

Ook Oudega 45+ kent in deze najaarsreeks een angstgegner, helaas betreft het hier dan ook nog buurman Heeg. U heeft het verslag van deze derde speelronde kunnen lezen. Winst tegen Bakhuizen en De Wâlde (2-0) maar weer verlies tegen de zustervereniging (0-2) terwijl tegen het afwezige QVC een reglementaire 3-0 zege werd geboekt. Op vrijdag 1 november wordt de competitie in Bakhuizen vervolgt.

Afgelopen zaterdag door de herfstvakantie slechts één wedstrijd op sportpark It Joo. De vorige week afgelaste wedstrijd tussen OHH JO15-1 en SC Emmeloord JO15-1 stond om 10.15 op de rol. De wedstrijd ontbrande kort voor rust. Tot die tijd waren de teams redelijk in evenwicht maar door een enorme fout in de achterhoede bij de Flevolanders kwam OHH aan de leiding. Hiermee was de koek nog niet op voor de thee, want ook de 2-0 kwam nog op het scorebord. Een mentale opsteker voor OHH en uiteraard domper voor Emmeloord. Na de thee liep het gesmeerd voor de thuisploeg en liep het uit na een simpele 5-1 overwinning. Hierdoor is OHH van de hatelijke nul af.

Klik hier voor het fotoverslagje van deze wedstrijd.

De nieuwe voetbalweek begint morgen al met een bekerwedstrijd voor Oudega VR1. Ver van huis, in Ferwert, zal het tegen Wardy/Birdaard/Marrum om een ticket in de volgende ronde moeten strijden. Het bekerduel begint om 20.00. Wardy/Birdaard/Marrum is net als Oudega 4de klasser en staat na slechts 2 gespeelde wedstrijden op de 10e plaats met 3 punten.

Volgende week zaterdag spelen zowel Oudega VR1 als Oudega 1 thuis. Mogelijk veranderen de aanvangstijdstippen van respectievelijk 14.00 en 15.50 nog.