In Hindelopen kan de vlag uit. Althans bij de voetbalvereniging. SV Hielpen hoeft niet langer te vrezen dat de gemeente Súdwest-Fryslân de onderhoudswerkzaamheden aan haar velden afstoot. De gemeente wil dat de sportvelden in haar gemeente efficiënter worden gebruikt door samenwerking maar dat kan in Hielpen niet....daarom blijft deze club, die net als v.v. Oudega ook hun vlaggenschip meer op representatief niveau hebben spelen, behouden. Neemt niet weg dat er wel drie andere clubs in de gemeente de dupe van deze bezuinigingsdrift worden.

Wie dat dan zijn wordt binnenkort na een raadsvergadering bekend gemaakt. Wat wel duidelijk is is dat het onrustig is in de kleine dorpen waaronder ook ons Oudega.

Gister was er in in ieder geval een flinke veldbezetting op sportpark It Joo met wedstrijden van 9 tot 6.

Maar we blikken nog even terug naar het begin van deze herfstvakantieweek. Afgelopen maandag stond voor Oudega VR1 het bekerduel in Ferwert tegen Wardy/Birdaard/Marrum (WBM) op het programma. Door de vele regenval werd deze wedstrijd afgelast maar door kordaad handelen werd ten elfde ure besloten om de wedstrijd in Oudega te laten spelen. Op een uitstekende grasmat legde Oudega VR1 WBM in de tweede helft het zwijgen op: 4-0. Hierdoor gaat Oudega VR1 opnieuw in de koker.

Oudega VR1 zette deze uitstekende start van de week gistermiddag luister bij middels een 5-3 overwinning op het zeer jonge Dronrijp/Foarút VR1. De oranjehemden kende op sporpark It Joo, waar een flinke bries stond, een bliksemstart. Binnen 6 minuten stond het met 2-0 voor en de gedachten gingen al richting de dubbele cijfers. Maar in deze gedachte schuilt altijd het gevaar van onderschatting. Dronrijp/Foarút had ook een speelster met de naam Lieke en deze toonde Martens achtige acties. Kort na de thee kwamen de gasten uit Dronrijp en Menaam zelfs op gelijke hoogte (3-3) maar door een goal uit de kluts van Mandy Valkema en een ook doeltreffend schot van Irma Jaarsma trok Oudega toch aan het langste eind: 5-3.

De "supersneon" begon om 9 uur. OHH JO8-2 nam het op tegen FVC JO8-2 uit Leeuwarden. Voor de thuisploeg was er in dit duel geen vuiltje aan de lucht en legde het het arme FVC flink op de pijnbank. 19-0 noteerde spelbegeleidster Antsje Wiegersma in het boekje. Dit soort uitslagen hoort natuurlijk niet thuis in het voetbal, van geen weerstand wordt je niet beter als voetballer....het overkomt ondanks indelingsavonden van de KNVB nog te veel.

Om 10.15 was het de beurt aan OHH JO17-2 en Aengwirden (Tjalleberd) JO17-1G. Vrijwel de hele wedstrijd domineerde de thuisploeg maar drukte dit pas na de thee in de score uit. Het ging OHH toen letterlijk en figuurlijk voor de wind. Ondanks twee afgekeurde doelpunten (wegens buitenspel) won het met grote cijfers van de tegenstander uit Tjalleberd: 5-0.

Om het vreemde en late tijdstip van 15.50 trad Oudega 1 aan tegen Sleat 3. De technische staf van de afgelopen seizoenen (Klaas Jaarsma/Evert Witteveen en Pascal van der Velde) keerde voor één duel terug omdat de huidige interim-leider Gerrit Martens een weekendje weg was. Het vlaggenschip van v.v. Oudega begon moeizaam aan het duel. Zonder topscorer Pieter Hoogterp kwam het middels een rake vrije trap (van redelijk grote afstand) op achterstand maar het was een andere Hoogterp die het deze wedstrijd op zijn heupen had. Tsjerk produceerde een hattrick al was het geen glaszuivere want er zat een break tussen. Ook good-old Æde Hoekstra (strafschop) en Mark Walinga (magnifique goal na een geweldige lichaamschijnbeweging) wisten te scoren waardoor Sleat uiteindelijk simpel werd verslagen: 5-1. Alle punten bleven op deze zaterdag dus in Oudega of te wel een echte supersneon!

Klik hier voor het fotoverslag.

⚽?28. 1-1 Tsjerk?#oudsle pic.twitter.com/XJHExKsioX