In plaats van een bal tegen de paal, een maaitractor tegen de paal. Dit gebeurde afgelopen maandag op het voetbalveld van v.v. Oudega. De paal van het achterste doel was hier natuurlijk niet tegen bestand. Door dat op tijd het doel was vervangen (door een tweede handsje) kon het voetbal gister "gewoon" doorgaan op sportpark It Joo. Vrijdag moest Oudega 45+ aan de bak in Bakhuizen en dat leverde een magere oogst op voor de equipe van Frâns Veldmans.

Het won het openingsduel nog van De Wâlde maar daarna was de koek op en ontbrak het ook aan geluk. Het verloor van QVC, Heeg en Bakhuizen waardoor het op de ranglijst stuivertje wisselde met QVC. De oranjehemden hebben met nog één speelronde te gaan het brons in handen. Deze laatste speelronde zal op vrijdag 15 november op sportpark It Joo plaatsvinden. Laten we hopen dat de weergoden dit keer ons goed gezint zijn en dat er niet voor de derde keer een streep door het programma hoeft te worden getrokken. Scheidsrechters van dienst zijn op deze 15de november Pieter Osinga en Jetze Terpstra.

Oudega 1 is na gisteren trotse koploper hoewel één zwaluw geen zomer maakt, zeker in Oudega niet. Zelf won het na een bliksemstart met 2-4 in en tegen SC Joure 9 en zag het lijstaanvoerder QVC 4 verliezen. Komende zaterdag staat in Stavoren met QVC 4 - Oudega 1 een heuze topper op het programma. De goals in Joure kwamen van Heero Hoekstra, scheidend dominee Wilhelm Roseboom en goudhaantje Tsjerk Hoogterp (2). Aede Hoekstra viel uit, laten we hopen dat de blessure voor Hoekstra meevalt.

De dames van v.v. Oudega remisseerden in een vermakelijke wedstrijd tegen de nummer 5 Zeerobben VR1. Een wedstrijd die alle kanten op kon en waar het publiek de grote winnaar was gezien de 8 doelpunten die er te noteren vielen: 4-4. Klik hier voor het fotoverslag van de eerste helft van deze doelpuntrijke wedstrijd.

Ook Oudega VR1 speelt komende zaterdag een uitwedstrijd. Dan speelt het als nummer 3 de topper tegen de nummer 2 GAVC. De wedstrijd in Grou begint om 14.30.