GAVC - VV OUDEGA
Freeke Wietske Sietske Marrit
Sjoukje Miranda Silke Antsje
Sytske Rinske

Na een goede warming-up en een peptalk van Dave en Marten waren we klaar voor deze wedstrijd.

Na het eerste fluitsignaal volgde meteen ook een wissel. Freeke raakt ongelukkig geblesseerd aan haar knie en kan niet verder. Jildau valt in. De eerste paar minuten is het vooral aftasten. Een goede aanval van onder andere Sytske, Rinske en Antsje draait op niks uit. Aan de andere kant valt al snel de 1-0 door onnodig balverlies. Hierna gaan we steeds moeilijker voetballen, kunnen we elkaar niet vinden en geven de tegenstanders te veel ruimte. Het druk zetten gaat niet collectief en GAVC voetbalt hier makkelijk onderuit. Ook de wind speelt ons parten en dit betekent dan ook de 2-0. Hierna volgt een goede aanval van onze kant die weer op niks uitdraait, GAVC is er snel uit en scoort gemakkelijk de 3-0. De weergoden laten hun onvrede zien over het spel van ons.. het begint keihard te regenen. We spelen vrijwel de hele eerste helft als een natte krant en zijn erg slordig. Bij GAVC gaat dit beter.. vrijwel elke bal die zij spelen komt wel aan. Gelukkig heeft Silke nog een aantal goede reddingen in huis. Het laatste kwartier van de eerste helft zetten we collectief druk en GAVC krijgt het moeilijk. We beginnen elkaar beter te vinden en dit resulteerd in een aantal kansen voor onder andere Sjoukje, Adrie en Sytske.

2e helft
De tweede helft had een hond van één van de supporters van GAVC door dat wij beter begonnen te voetballen en verstoord het spel voor enkele minuten. Deze voetbalbegaafde hond vind wel de ruimtes op het veld, nadat er een andere hond aan te pas moest komen, was het veld weer hondvrij. Opmerkelijk incident. Wij geloven erin om hier in ieder geval een punt te halen en zetten GAVC onder druk. Hierdoor volgen twee kansen voor Sjoukje die net naast gaan. Ook Antsje krijgt een schietkans. GAVC scoort in de eerste helft twee keer vanaf buiten de zestien en Miranda wilde dit ook weleens proberen. Op aangever van Sytske scoort ze de 3-1 via de paal. Goeie goal. Achter staat het nu ook goed en GAVC komt niet echt aan aanvallen toe. Vanuit een vrije trap is het de rebound die de 4-1 betekent. Sieuwke, die zich weer vrijwillig liet natregenen (hulde), vlagt nog voor buitenspel maar de scheids wil hier niets van weten. Silke dacht, wat Miranda kan, kan ik ook. Vanaf 40 meter neemt ze de bal op de pantoffel en jawel een geweldige goal. 4-2. Hierna volgen er nog enkele kansen voor onder amdere Sjoukje en Sytske, maar het mocht niet baten.

Eindstand 4-2. Onze eerste nederlaag na een goede reeks van ongeslagenheid. Helaas. Volgende week gaan we op bezoek in Oudemirdum.

Sytske Wiegersma