We blikken nog even terug op vorig weekend toen ik op Vlieland zat. Op vrijdagochtend rolde voor Oudega VR1 SC Rouveen VR1 uit de koker voor de volgende bekerronde gespeeld op zaterdag 14 december. De wedstrijd vindt op sportpark It Joo plaats en begint om 14.00. SC Rouveen is net als Oudega een vierde klasser. Ondertussen zit Oudega VR1 in een wat mindere fase, het speelde nog gelijk tegen Zeerobben VR1 (4-4) maar moest vorige week voor het eerst dit seizoen het hoofd buigen (GAVC, 4-2). Gistermiddag kwam het, ondanks vele kansen, in Oudemirdum tegen NOK VR1 niet verder dan 0-0.

Op vrijdagavond mocht Oudega 45+ de najaarsreeks in eigen huis afsluiten. Tot tweemaal toe werd de wedstrijdreeks in Oudega door de hevige regeval afgelast (4 en 11 oktober) maar vrijdag was er geen vuiltje aan de lucht en kon er lekker gevoetbald worden. Helaas gooiden andere omstandigheden weer roet in het eten. Zowel De Wâlde (woensdagmiddag) als Bakhuizen (vrijdagmiddag) melde haar af wegens te weinig mankrachten zodat het een gedevalueerde speelronde werd. In totaal 3 wedstrijden van 20 minuten per duel.

Oudega begon om half 8 tegen kampioen Heeg. Het was in die wedstrijd niet veel minder maar ging toch weer ten onder. Johan Altena wist voor Oudega koppend te scoren wat de gelijkmaker betekende. Toch sloegen de Hegemers in de slotfase nog een keer toe zodat de pijnlijke conclusie voor Oudega was dat het geen enkel punt tegen Heeg behaalde. De volgende wedstrijd voor Oudega was tegen QVC. QVC kwam wel opdagen ondanks dat het geen wissels had. De openingsfase was voor de Starumers maar gaandeweg de wedstrijd kwam Oudega beter in haar spel. Een schot van Johan Altena belande op het aluminium, vervolgens kreeg Altena nog een kans (assist Jacob van der Goot) maar ditmaal vond de beheerder van It Joo de doelman van QVC op zijn pad. Dat QVC over voetballende kwaliteiten beschikt staat buiten kijf en dat werd ook uitgebuit tegen de oranjehemden. Foeke Groenveld stond deze avond weer prima te keepen maar moest tocht twee keer vissen tegen de Quick Valken Combinatie. Jacob van der Goot redde in extremis vanaf de stip de eer (overtreding op Reider Hoekstra). Maar na twee wedstrijden van 20 minuten, zonder punten kon Oudega de kleedkamer weer opzoeken en vervolgens tot in de late uurtjes de kantine.
De volgende spelers kwamen deze avond namens Oudega 45+ in actie:
Foeke Groenveld, Germ-Jan Hes, Jacob van der Goot, Evert Terpstra, Reinder Hoekstra, Jelle Osinga, Siemen Osinga, Johan Altena en Frâns Veldmans.
De eindstand van de najaarsreeks:
1. Heeg 20-52
2. QVC 20-35
3. Oudega 20-31
4. De Wâlde 19-19
5. Bakhuizen 19-7

Dan ons vlaggenschip dat vorige week in Stavoren de eerste nederlaag slikte in de topper tegen QVC 4 (5-1). Gistermiddag herstelde het zich tegen hekkensluiter EBC 2 uit Oosterzee. Een zeer vroeg doelpunt van Wilhelm Roseboom was hier voldoende voor. Vele toeschouwers en ook de pers was nog niet op sportpark It Joo gearriveerd toen Roseboom de trekker overhaalde. Wat volgde was een zeer eenzijdige maar matige wedstrijd op een zwaarbewolkt sportpark. EBC gooide de boel niet open en Oudega kwam er eigenlijk niet doorheen. Vanaf afstand waren de oranjehemden wel een paar keer gevaarlijk maar het ontbrak het team van Gerrit Martens aan precisie. Beste man op het veld was scheidsrechter Germ-Jan Hes. Onopvallend zoals een scheidsrechter hoort te zijn, voor hun wordt de wedstrijd niet georganiseerd.
De volgende spelers kwamen namens Oudega 1 in actie:
Idsert Osinga, Wybren Brouwer, Rink Bootsma, Æde Hoekstra, Douwe Wiegersma, Jelle Terpstra, Mark Walinga,  Rients de Groot, Jacco Zijlstra, Pieter Hoogterp, Wilhelm Roseboom, Tsjerk Hoogterp, Cornelis Boersma en Anne-Jelle Hoekstra.

Volgende week maar weer eens in het weer kijken, verslagen en nieuwtjes zijn van harte welkom op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..