Om half 10 zaten we met het hele team en staf bij elkaar om de afgelopen wedstrijden te evalueren. Met z’n allen waren we het erover eens dat we in de eerste wedstrijden van het seizoen goed voetbal op de mat legden, maar dat dit de laatste weken wat aan het wegzakken is. ‘Er moet meer voetbalgogme inkomen’, aldus Marten. Dat gezegd hebbende gingen we op weg naar Oudemirdum. Waar het vertrek al chaotisch verliep met het verdelen van de auto’s en de spullen, kwam Ande tot de ontdekking dat de banden van Sjoukje I toch wel erg leeg waren.

Sjoukje I reed als eerste weg om de banden op te gaan pompen. De rest was inmiddels vertrokken en al in Oudemirdum, toen Sytske W tot de ontdekking kwam dat zij haar voetbalschoenen was vergeten. Na wat telefoontjes, moest er omgekeerd worden om deze in de Hommerts op te pikken. Ondertussen zaten de anderen zonder tas in Oudemirdum, dus moest de warming-up in de trainingspakken gedaan worden. Na een snelle omkleedsessie kon de wedstrijd om twaalf uur los.

Oudega begon vanaf de aftrap sterk aan de wedstrijd en in de derde minuut kon Sjoukje I de eerste voorzet afleveren. De afzwaaier werd over geschoten. Een maar minuten speelt Oudega de bal wat rond en bij balverlies zet Sjoukje I hoog druk, maar het levert niets op. Hierop volgt een uitbraak van NOK. Een speelster wordt opgevangen door Jildau wat een vrije trap voor NOK betekent. Deze vrije trap wordt eenvoudig opgepakt door Silke S. Door snel schakelen volgt er een aanval vanaf de linkerkant. Het schot van Sytske W mist de kracht om echt gevaar te stichten. In de tweeëntwintigste minuut volgt een goede voorzet, maar zowel Sjoukje I als Rinkse kunnen er net niet tegenaan lopen. Na een halfuur spelen geeft Silke H een steekbal op Sietse R, na een één-op-één raakt zij de lat en de rebound wordt de Rinske over geschoten. Na een balverovering stoomt Silke H op, geeft de bal goed af op Sytske W die de bal een metertje naast schuift. NOK schakelt snel om en een tegenaanval is in de maak. Lieke staat hier sterk te verdedigen en de aanval is voorbij. De bal beland bij Silke H die een crossbal geeft ook Sjoukje I. Zij komt in haar eentje op de keeper af, maar mist de controle en de bal gaat hoog over. Ook Sietske R strooit met een goed balletje achter de laatste linie, maar ook hier komt geen gevaar uit. Ook NOK wordt weer gevaarlijk en Oudega heeft moeite om de bal goed weg te werken. Na wat hachelijke momenten komt de bal bij Silke H die Sjoukje I ziet lopen. Sjoukje I geeft voor op Sytske W, maar de keeper is net wat eerder bij de bal.

We gaan de rust in met een 0-0, waarin Oudega vooral in het eerste kwartier met veel voetbalgogme speelt, veel kansen krijgt en weinig weggeeft.

De tweede helft ging van start, maar in de eerste minuten gebeurde er niet veel. Beide teams waren aan het aftasten. Na vijf minuten volgde er een één-twee tussen Rinske en Sytske W die vervolgens tot de zestien kan doorlopen, maar haar voorzet wordt opgeruimd. Hierop volgt een gevaarlijke aanval van NOK. Silke S is ver uit haar doel, maar is op tijd terug om de bal op te pikken. In de vijftigste minuut volgt een corner voor Oudega. Deze wordt door Miranda met het hoofd geschampt, waar een snelle gevaarlijke tegenstoot uit volgt. Het schot van NOK gaat naast. Na een strijd op het middenveld, volgt minuten later een scrimmage voor het doel van NOK. Ook dit leverde geen doelpunt op. Na een halfuur raakt Oudega de grip op de wedstrijd kwijt en NOK wordt steeds gevaarlijker. Marten en Dave besluiten in de grijpen met een driedubbele wissel. Adrie, Jenny en Sjoukje R komen in het veld voor Miranda, Marrit en Rinske. De eerst volgende aanval met Sjoukje I en Sytske W wordt uitverdedigd. In de zesenzestigste minuut volgt een aanval van NOK die door Silke S gered wordt, ten koste van een corner. Deze is ongevaarlijk. Een kwartier voor tijd wordt de bal lang door Oudega rondgespeeld, langzaamaan verplaatste de aanval zich naar de goal van NOK. Schoten van Sjoukje I, Jenny Adrie worden helaas niet omgezet tot een doelpunt. Het wordt steeds moeilijker en Oudega wil de bal snel rond laten gaan, maar speelt het slordig ut. In de zesentachtigste minuut geeft Mandy nog een goede bal op Sytske W, maar het schot wordt gekraakt. Na negentig minuten staat er nog steeds 0-0 op het scorebord.

Erg teleurstellend, omdat Oudega veel gevaar stichtte maar dit niet in doelpunten wist uit te drukken. Volgende week spelen we thuis tegen SWZ Sneek.

Antsje Wiegersma