Na een rustige week met weinig nieuws onder de (november) zon kon zaterdagochtend de bal weer rollen op sportpark It Joo. Om 10.15 was het de beurt aan OHH JO17-2 en Olde Veste'54 JO17-4 uit Steenwijk. OHH nam in de tweede helft mede door een doelpunt van Oudegaster Thijs Siemen Osinga afstand van de geel blauwen maar de bezoekers kwamen nog even terug in de wedstrijd. Verder dan 4-2 kwamen de Steenwijkers niet dus de punten gingen niet mee de provinciegrens over.

Ondertussen had Jolanka de Vries van de KNVB zich op ons sportpark gemeld voor shirtjesruil. Vanwege het 130-jarige bestaan van de voetbalbond wisselt de KNVB met iedere amateurclub een jubileumshirt in met het shirt van de bezoekende club. Zo was gisterochtend v.v. Oudega aan de beurt. Germ-Jan Hes had nog een shirt uit 1992 in de kledingkast gevonden met opdruk van restaurant De Stoutjeshof (ondertussen is dit Tre Paesi) en was bereid om hier afstand van te doen. Het shirt komt binnenkort in de KNVB campus in Zeist te hangen terwijl het jubileumshirt van de KNVB (na de verbouwing) in de kantine van It Joo komt te "pronkjen".

Om 12.15 stond de lunchwedstrijd van Oudega VR1 tegen SWZ Boso Sneek VR2 op het programma. Geen onbekenden van elkaar want ook in de bekerpoule kruisten ze de degens in Oudega. De Oudega leeuwinnen waren destijds ternauwernood te sterk voor de Snekers (3-2) en bekerden mede daardoor door naar de knockout fase.

Ook zaterdagmiddag waren beide teams aan elkaar gewaagd. Vorige week wist Oudega uit de vele kansen niet te scoren en moest het zich tevreden stellen met een van Turenhoutje (0-0) bij NOK VR1 maar gistermiddag lag de bal al binnen een minuut in het netje. Na knap werk van sterkhoudster Sytske Wiegersma kwam de bal bij spits Jenny Terpstra die knap binnenschoot. Deze vroege goal gaf Oudega echter geen vleugels. Het speelde een ronduit slordige wedstrijd en liet SWZ terugkomen in de wedstrijd. De uitstekend leidende arbiter Albert Reinstra kreeg natuurlijk weer commentaar van de Snekers want ze moeten toch weer een zondebok vinden als het niet loopt. Bij een bal tegen de hand is het massaal HANDS, misschien ook een beetje een mens eigen maar mag de scheidsrechter ook even de tijd nemen om het fluitje naar de mond te brengen? Dat duurt namelijk iets langer dan dat geraaskal. Na 26 minuten een diepe bal SWZ, doelman Silke Stilma twijfelde of ze moest uitkomen en twijfel is altijd een slechte raadgever. Op een gegeven moment deed ze het toch maar dat was te laat. De Sneek speelster schoot de bal langs Stilma: 1-1. Op het uur kwam SWZ zelf aan de leiding, een doelpoging ging via aanvoerdster Miranda Ekas ongelukkig achter de kansloze Stilma. 10 minuten voor tijd wist Adrie Hietkamp-Osinga met een keurig schot nog een punt te redden voor Oudega maar verder kwam het niet. Wel wist invalster Irma Jaarsma nog de paal te raken maar wederom puntenverlies voor het team van Dave van der Leij en Marten Walinga.

Walinga zijn oudste zoon Mark was deze middag op dreef in het treffen met CVVO 4, misschien kwam dat door de wedstrijdposter. De Lemsters kwamen nog wel aan de leiding en hadden in het eerste deel van de eerste helft ook het betere van het spel. Het was een ervaren ploegje maar de klasse van Walinga was te veel voor CVVO. In een kwartier tijd boog de middenvelder de score van een achterstand in een voorsprong en ging Oudega lekker thee drinken. De eerste goal van Walinga was vrij voor de keeper met een hard, hoog schot en de tweede goal na een geweldige combinatie van de oranjehemden.

In de tweede helft ging het crescendo met het team van Gerrit Martens. Dit mede door de inbreng van Tsjerk Hoogterp. Het werd een waar doelpuntenfestijn op sportpark It Joo. 6 treffers in de tweede helft waarvan 4 voor Oudega (Pieter 2, Tsjerk en Heero) derhalve een knappe 6-3 overwinning van ons vlaggenschip tegen subtopper CVVO 4. Met 19 punten uit 8 wedstrijden is Oudega aan een prima seizoen bezig, momenteel heeft het het brons in handen. Komende zaterdag 30 november om 14.30 het uitduel bij de nummer 5, NOK 3.