Door de vele afwezigen (blessures en andere verplichtingen) was onze achterhoede enigsinds gehavend. Dit zorgde voor een creative oplossing van onze leiders. We beginnen de wedstrijd sterk en zetten meteen hoog druk. Sytske veroverd de bal op het middenveld, ze passt de bal op Jenny die vervolgens haar 'man' uitkapt en de bal beheerst binnen schuift. Een vroege voorsprong! Oudega blijft goed voetballen en geven weinig kansen weg. Rinske krijgt nog grote kans in het strafschopgebied maar die valt helaas waardoor de kans voorbij is.

Ook Jenny krijgt op de 5 meter lijn nog een grote kans om de voorsprong te verdubbelen, helaas vliegt deze bal over.

Sneek speelt vooral op de diepe bal. De verdeging staat goed waardoor het vaak buitenspel is voor de Snekers. Na een half uur spelen valt zo'n diepe bal achter de verdeging, Silke S twijfelt of ze uit moet komen en doet dat vervolgens ook, helaas net te laat waardoor er gescoord wordt door Sneek.

Met een gelijkspel is het tijd voor thee. Oudega heeft de overhand, we creëren kansen en geven weinig weg. We stappen met veel zelfvertrouwen het veld op voor de tweede helft.

Na de rust oogt Sneek wat sterker als de eerste helft. De ploegen zijn meer in evenwicht. Sneek komt niet echt in de buurt van de goal maar probeert het een paar keer van afstand. Deze pogingen zijn niet erg gevaarlijk totdat er een afstandschot van richting wordt veranderd doordat de bal tegen Miranda haar been aan komt. Deze bal vliegt er helaas in. Oudega wordt nog erg gevaarlijk uit een vrijetrap van de zijkant, Baukje kopt de bal hard in maar de keeper verdedigd de goal goed. De gelijkmaker hangt in de lucht maar het is de hele tijd net niet. Totdat Adrie nog een paar minuten mag spelen, ze krijgt de bal net buiten de zestien aangespeeld, na een kort moment van twijfel besluit ze toch te schieten. En dat levert een goal op. Eindstand 2-2. Er had meer ingezeten vandaag.

Miranda Ekas

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen