Oudega 35+, Oudega 45+ en Oudega VR2 (de 7-tallen dus) hebben al winterstop maar er wordt natuurlijk nog wel getraind (op het trainingsveld). De competitie voor hen begint op zijn vroegst weer op vrijdag 20 maart. Oudega 1 leed afgelopen zaterdag haar tweede nederlaag van het seizoen. In de bossen van Oudemirdum was NOK 3 met 2-1 te sterk. De oranjehemden kwamen uit een strafschop op achterstand maar Jacco Zijlstra zorgde op het half uur met zijn eerste goal voor v.v. Oudega voor de gelijkmaker. Na de thee ging Oudega op jacht naar de volle winst maar scoorde NOK.

Door een dubieus moment bleven de punten in Gaasterland. Menno Hylkema had vrije doortocht naar de NOK goal maar werd op eigen helft vanwege buitensepl afgefloten door de arbiter van dienst terwijl de jongeling vanaf eigen helft kwam. Vandaar dat de assistent-scheidsrechter ook niet vlagde maar de scheidsrechter besloot dus anders. Komende zaterdag voor ons herenteam de laatste thuiswedstrijd in 2019. Op papier een lastige want koploper Heerenveense Boys 6 komt naar sportpark It Joo.

De dames van v.v. Oudega hadden wederom geen moeite met Scharnegoutum'70 VR1. In het verleden vaak een taaie tegenstander maar net zoals in de beker was er eigenlijk geen vuiltje aan de lucht voor Oudega. Met 1-8 noteerde het een monserscore, we wachten op het verslag.

In Oudega bleef het zaterdagmiddag stil. Zowel het heren- als het damesteam speelden dus op "vreemde" bodem. 's Ochtends vonden er wel 3 jeugdwedstrijden plaats. Van de wedstrijden OHH JO11-1 - Makkum JO11-1 (5-1) en OHH JO15-1 - SV Lelystad'67 JO15-1 (0-6) zijn wat foto's gemaakt die hier te zien zijn.

Komende zaterdag 7 december spelen zowel Oudega 1 als VR1 (SDS) tegen de koploper. Vanaf 18.30 is er live muziek om de eerste seizoenshelft (officieus) af te sluiten. Op zaterdag 14 december speelt Oudega VR1 nog voor de beker thuis tegen Rouveen en gaat Oudega 1 op bezoek bij Oudehaske 4 maar dan is het ook voor hen officieel winterstop.