En dan houden we er mee op en kunnen we ons toeleggen op het Kerstdiner. Het voetbaljaar 2019 eindigde voor v.v. Oudega teleurstellend. Oudega 1 ging in en tegen Oudehaske 4 kopje onder nadat bij de thee de brilstand nog op het scorebord stond. Het afscheidsduel van dominee Wilhelm Roseboom (die begin volgend jaar de transfer naar Herwijnen maakt) eindigde derhalve in een kleine deceptie want groter moeten we deze 4-1 nederlaag ook niet maken. Thuis is het team van leider Gerrit Martens tot nu toe onverslaanbaar gebleken maar op vreemde bodem verbleken de oranjehemden.

Alleen in Joure werd er gewonnen, in Munnekeburen werd er gelijkgespeeld tegen VWC terwijl er in Stavoren en Oudemirdum geen punten in de kofferbak kwamen. Ook gister dus in Oudehaske. Het was Tsjerk Hoogterp die het enige Oudegaster doelpunt maakte. Oudega kan aan de kalkoen met de wetenschap dat het met 22 punten uit 11 wedstrijden op een keurige derde stek staat. Na afloop werd Wilhelm nog even in het zonnetje gezet. Op zaterdag 1 februari hervat Oudega 1 de competitie met een uitwedstrijd in en tegen Delfstrahuizen 3. Dit was tevens de openingswedstrijd van het seizoen. Op 21 september maakte Oudega 1 gehakt van Delfstrahuizen (9-0) en was het de opmaat na een prima eerste seizoenshelft.

Ook voor het damesteam van v.v. Oudega eindigde de eerste seizoenshelft teleurstellend. Na de verdienstelijke remise van vorige week tegen koploper SDS VR1 (0-0) gaat het niet opnieuw in de koker van de KNVB beker. SC Rouveen VR1 trok het matige bekerduel in het laatste kwartier naar haar toe: 1-3. In de 75 minuten daarvoor was het duel redelijk in balans. Oudega leek opweg naar een vroege voorsprong maar de rappe Sjoukje Iedema trof met haar schot de onderkant van de lat en in de nastoot was Sytske Wiegersma net te laat bij de bal en kon de doelvrouw van Rouveen ingrijpen. Daarna ontspon zich een duel met weinig tot geen kansen. Oudega had een licht overwicht en kon op het uur bijna juichen toen opnieuw Iedema in kansrijke positie kwam maar ditmaal was de doelpoging te zacht en kon Rouveen de 0 houden. Vanaf de 70ste minuut leek de pijp bij Oudega leeg en was het Rouveen die bloed rook. Tot tweemaal toe moest doelvrouw Silke Stilma redding brengen maar daarna was er geen houden meer aan voor de inwoonster van Folsgare. Tweemaal in korte tijd moest Stilma vissen alvorens haar naamgenote en de jarige Silke Hoekstra met een schitterend afstandschot de spanning even terugbracht tot 1-2. In extremis nog een hoekschop voor Oudega maar deze leverde niets op. Diep in blessuretijd besliste Rouveen het treffen en stapten zij op basis van het laatste kwartier terecht als winnaar van het veld: 1-3. Oudega bracht deze wedstrijd te weinig en dat is jammer. Op zaterdag 18 januari is Stiens/DTD VR3 de eerst volgende tegenstander van Oudega. Klik hier voor het fotoverslag van de eerste helft van Oudega VR1 - SC Rouveen VR1 gespeeld op zaterdag 14 december 2019.

Op zaterdag 11 januari wordt het nieuwe jaar 2020 ingeluid met zaalvoetbal en de nieuwjaarsreceptie in MFC It Joo.
Oftraap 2020