Na de winterstop verschenen de dames van Oudega weer op het veld. Dit ging niet zonder slag of stoot want het veld bleek nog al moeilijk te vinden. Na verschillende live locaties en zelfs met bijzondere begeleiding lukte het de selectie uiteindelijk om compleet in de kleedkamer te verschijnen. Na een zeer korte warming-up en een peptalk begon de wedstrijd. De wissels zochten de duckout op maar konden deze niet vinden. Dan maar langs het veld staan. De grensrechters zochten de vlag op, maar ook deze waren niet te vinden, gelukkig werden deze halverwege de eerste helft gebracht.

De tegenstander had de eerste helft enkele uitbraken door de counters maar deze resulteerde uiteindelijk niet in kansen. Oudega begon de wedstrijd fel en was al snel in het strafschopgebied te vinden. Enkele kansen van Sytske, Jenny & Sjoukje kwamen dichtbij maar het was nog niet genoeg totdat Rinske een voorzet gaf op Jenny die hem mooi binnenkopte: 0-1. Dit was ook het enige goal in deze helft.

In de tweede helft begon Oudega na een bekertje limonade sterk aan de tweede helft. Oudega was de bovenliggende partij en was dan ook duidelijk meer op de helft van de tegenstander te vinden. Ook stonden de meiden van o.h.h sterk te voetballen en volgden er al snel kansen. Sytske werd onderuit gehaald in het strafschopgebied. Panalty, Rinske neemt hem en schiet de strafschop fraai binnen. 0-2. Vervolgens onderschept Baukje de bal en schiet hem in de korte hoek. 0-3. Daarna nam Sytske de corner en Irma kopte de bal binnen. 0-4 En als laatste nog een mooie schot van Michelle op het goal dat Oudega de 0-5 bezorgd.
Dit was een sterke voetbalmiddag en geeft vertrouwen voor de komende wedstrijden.
Sjoukje Iedema