Terwijl dorpshuis It Joo grondig wordt verbouwd is het jaar 2020 voor v.v. Oudega ondertussen alweer een tijdje onderweg. Te beginnen op zaterdag 11 januari met het zaalvoetbaltoernooi in datzelfde M.F.C. It Joo gevolgd door de nieuwjaarsreceptie en op vrijdag 31 januari was er de algemene ledenvergadering. Achter de schermen wordt gewerkt aan de de financiering voor LED-verlichting rond het trainings- en hoofdveld. Dit zou de problemen moeten oplossen die dikwijls ontstaan als er getraind wordt en er een wedstrijd is. Bovendien is het energie-zuiniger en geeft het meer volume. Onder andere de club van 50 van v.v. Oudega staat garant voor een financiële bijdrage.

Meer goed nieuws vanaf de groene tafel van v.v. Oudega is dat Autobedrijf Martens vanaf komend seizoen (weer) de sponsor is van een seniorenteam van de club. Het autobedrijf aan de Joodyk gaat de tenues en trainingspakken beschikbaarstellen voor het herenteam, dat tot op het heden nog steeds met de naam De Hypotheker op de shirts prijkt. Komende tijd meer over de LED-verlichting en over deze sponsordeal.

Oudega 1 heeft de competitie ondertussen ook weer hervat. Vorige week kwam het niet verder dan een 0-0 gelijkspel in en tegen Delfstrahuizen 3 terwijl het in eigen huis Delfstrahuizen nog had vermorzelt: 9-0. Thuis en uit is dit seizoen echter een wereld van verschil voor ons vlaggenschip. In eigen huis verspeelde het nog niet een punt terwijl de teller in uitwedstrijden op slechts 5 punten uit 6 wedstrijden staat.

Gistermiddag stond er voor de oranjebrigade van Gerrit Martens weer een thuiswedstrijd op het programma. Tegenstander op sportpark It Joo was SC Joure 9, de enige ploeg waar Oudega de 3 punten meenam in de kofferbak. Het ging gister in de eerste helft op een mistroostig sportpark niet van een lijen dakje. Met de wind in de rug (die in de tweede helft was gaan liggen, stilte voor de storm) hadden de gasten een (licht) overwicht en kwam Oudega er af ten toe gevaarlijk uit. De Jousters kregen de ene naar de andere hoekschop maar doelman Idsert Osinga bleek wederom een betrouwbare sluitpost. Bij Oudega viel het thuisdebuut van Wilco Leenstra te noteren. In het verleden al jeugdspeler bij de club maar de voetbalschoenen nu toch weer uit de wilgen gehaald. Een welkome versterking voor de smalle selectie van de oranjehemden. Ds. Wilhelm Roseboom heeft zoals bekend een beroep in Herwijnen aangenomen en daarmee ook het lidmaatschap van v.v. Oudega opgezegd en Wybren Brouwer en Ate Terpstra zijn (tijdelijk) de wijde wereld in getrokken. Aede Hoekstra is nog altijd geblesseerd en neemt momenteel de coaching voor zijn rekening. Uiteindelijk kwamen gister toch weer de 3 punten op het kleed.

Net binnen het half uur was het Anne-Jelle Hoekstra die uit een counter de 1-0 maakte, kort daarna had spits Pieter Hoogterp de 2-0 op zijn schoen maar hij wist de Joure doelman niet te passeren. Na de thee moest Joure al snel met 10 man verder nadat een van de spelers met een enkelblessure de strijd moest staken en de groen witten geen reservespelers meer beschikbaar hadden. Ook was er in de tweede helft aan de Jouster zijde geen assistent-scheidsrechter te bekennen. Tsjerk Hoogterp produceerde in de tweede helft met vrijwel drie identieke goals een glaszuivere hattrick voor Oudega. Het was in de tweede helft door de man meer situatie een kwestie tussen kat en muis waarbij Oudega verzuimde om de score nog verder op te krikken dan de 4-0. Door dit resultaat en de resultaten van de concurrentie mag Oudega zich weer even als koploper wanen. Het heeft nu in verband met de voorjaarsvakantie twee weken vrij en hervat op zaterdag 29 februari de competitie met een uitwedstrijd bij de nog puntloze hekkensluiter EBC 2. Zou dat dan weer een succesje op vreemde bodem worden?

Oudega VR1 ging gister op vreemde bodem hard onderuit tegen Zeerobben VR1. In Harlingen werd het 5-2 waardoor Oudega VR1 haar voorlopig tevreden moet stellen met een plaats in de middenmoot. Volgende week staat er voor het damesteam een thuiswedstrijd tegen de andere tegenstander uit Harlingen op het programma: FC Harlingen VR1, aanvang op sportpark It Joo is 14.00.

De uitslagen van de jeugdwedstrijden op ons sportpark van zaterdag 8 februari:
OHH JO8-2 - Makkum JO8-1 6-8, OHH JO8-4 - FC Harlinge JO8-1 3-4 en OHH JO15-1 - Broekster Wâlden JO15-1 1-0.

De indelingen voor de 7-tallen senioren worden op donderdag 20 februari bekend gemaakt. Voor Oudega komen in het voorjaar wederom drie teams in actie op de vrijdagavond: Oudega 45+, Oudega 35+ en Oudega VR2.