Na een goede warming-up zijn we er helemaal klaar voor. Het is tijd om 3 punten te pakken! Om 1400 trappen we af.
In de 5de min komt er een mooie kans maar helaas gaat de bal door de harde wind net naast de goal. We voetballen rustig en tikken de bal lekker rond. Oudega krijgt ondertussen 2 corners maar beide worden gemist. Dan is het de beurt aan Harlingen. Maar ook die krijgen de bal niet tussen de palen en de bal word goed weg gespeeld door Sytske & Sietske.
We spelen veel op de helft van de tegenpartij en zijn sterk aan de bal.
Lieke komt in actie, passeert 3 vrouwen en loopt op de keeper af…helaas was de goal er sneller dan gedacht en eindigt de bal ondanks de mooie actie in de handen van de keeper.
Maar dan… in de 30ste minuut, de corner word genomen door Miranda, Jenny kopt de bal door en Sytske tikt hem binnen. 1-0!!
De dames zijn losss!
5 min later gaat de bal van Sjoukje naar Lieke die hem inlevert bij Miranda, die maakt hem keurig af en het is 2-0! We voetballen lekker door en in de 40ste minuut scoort Antsje vanuit een mooie draai de 3-0! Dan klinkt het fluiten signaal, Tijd voor russst.
2de helft:
Oudega heeft de wind nu tegen. In de 49 minuut creëert Sjoukje een mooie kans die eindigt op een corner voor Oudega.
Die gaat er helaas niet in. Dan komt Sjoukje weer met een mooie actie, ze breekt door en gaat als een speer naar de goal.. maar ze word door een tegenstander hard onderuit gehaald en er word een terechte vrijtrap gegeven. Sietske doet een goeie poging maar de bal draait net naast de goal. 55ste minuut, Ande schiet een prachtig balletje op Sjoukje die hem doorspeelt naar Sietske en hij beland keurig in de goal van Harlingen! 4-0!! 60ste minuut, Rinske schiet de bal op de goal en Sjoukje geeft het laatste tikje, 5-0!!
Harlingen houd de moed er in en een speler breekt uit, de tegenstander komt recht op onze keeper af.. Sieuwke maakt een prachtige redding en hierdoor blijft het 5-0!
De dames laten het hier niet bij zitten en in de 75ste minuut scoort Rinske de 6-0!
3 minuten later word ook de 7-0 gemaakt door Miranda die de bal mooi binnen loopt.
Dan komt Lieke alweer in actie bij de goal, ze schiet de bal helaas net in de handen van de keeper.
Ande creëert nog een strakke voorzet op Sytske die hem net over schiet.. Een paar minuten later klinkt het eindsignaal.
Een mooie pot die eindigt met 7-0,
3 welverdiende punten in de pocket!!

Jildau Hoekstra

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen