Op zaterdag 7 maart kon de bal dan weer eens rollen op sportpark It Joo. Na alle regen en wind vandaag een vriendelijk voorjaarszonnetje met de topper Oudega 1 - QVC 4 op de rol. Het betreft de koploper tegen de vice-koploper. In Stavoren was QVC nog een maatje te groot voor de oranjehemden (5-1) maar op eigen terrein is Oudega tot nu toe onverslaanbaar gebleken. 7 wedstrijden gespeeld en 7 maal de volle buit. Onder leiding van de prima fluitende scheidsrechter Klaas Jaarsma werd de topper om half 3 in gang gezet.

In het eerste bedrijf speelde Oudega van de kantine af en tegen de matige wind in. Matig was het spel ook. Misschien was het de spanning die beide ploegen lam legde. Veel foute passes en dus weinig goed combinatievoetbal. Oudega had van zo'n fout kunnen profiteren toen Tsjerk Hoogterp een bal in de schoot geworpen kreeg maar vrij voor de QVC goalie wist hij de bal niet tegen de netten te krijgen. Oudega moest al snel een wissel doorvoeren nadat Rink Bootsma binnen de 10 minuten een voetblessure opliep en niet verder kon. Jelle Terpstra kwam voor Bootsma binnen de lijnen waardoor alleen Rients de Groot overbleef als wisselspeler. In de rust trommelde leider Gerrit Martens trainer Klaas Hoekstra nog op om zijn voetbalschoenen van zijn huis te halen. Hoekstra kwam een kwartier voor tijd nog het veld in voor gelegenheidsvoorstopper Pieter Hoogterp.

QVC werd gaandeweg de eerste helft iets sterker en nam het Oudegaster doel ook wel onder vuur maar Idsert Osinga keepte wederom een solide partij. In de laatste 5 minuten voor de thee nog een aantal hoekschoppen op rij maar Osinga hield wederom zijn doel schoon en ook Oudega wist niet te scoren waardoor men met de brilstand ging rusten. Een terechte ruststand derhalve.

In de tweede helft werkte de wind en de kantine als doping voor Oudega. De toeschouwers hadden nauwelijks weer plaats genomen of ze konden al juichen. Een prima passje van Mark Walinga werd koelbloedig afgerond door de man in vorm, Anne-Jelle Hoekstra. Een harde overtreding op Tsjerk Hoogterp betekende een gele kaart voor de linksback van QVC of te wel een tijdstraf van 10 minuten. Oudega had eerst moeite met de man meer situatie en speelde slordig maar toch wist het uit een uitbraak de 2-0 op het bord te brengen. Tsjerk Hoogterp was een kwartier voor tijd de gevierde man en de wedstrijd leek beslist. QVC drong nog wel aan en was deze middag zeker ook een paar keer dichtbij een treffer maar Oudega hield voor de 4de maal op rij de nul. Nog geen tegentreffer voor Oudega in 2020!

Het werd deze middag alleen maar mooier. Het publiek werd namelijk nog op een doelpunt getrakteerd. Een uitmuntende diepe bal van Tsjerk Hoogterp belande bij Anne-Jelle Hoekstra die wel het geluk had dat de QVC doelman hierbij niet vrij uit ging. Daardoor kon Hoekstra de bal in het lege doel werken en kwam de 3-0 dus op het bord. Tevens eindstand waardoor Oudega uiteindelijk met gemak deze topper in haar voordeel wist te beslissen. Het blijft echter razend spannend aan kop. Volgende week de vroege uitwedstrijd (12.15) bij laagvlieger Sleat 3.

Klik hier voor het fotoverslag van Oudega 1 - QVC 4.