Eindelijk kon de bal dan weer rollen en de fotocamera zijn werk weer doen. Na een corona-onderbreking en zomerstop van ruim 5 maanden zijn de eerste plaatjes van onze oranjehemden weer geschoten. Het damesteam van v.v. Oudega werd gistermiddag gepresenteerd aan de pers, dit met de nieuwelingen Baukje Wijnja en Anouk Bok en de nieuwe leider Sjoerd Stilma. Oudega VR1 verpletterde vervolgens in een oefenwedstrijd SC Franeker VR1 met maar liefst 12-2.

Een 7-tal kilometers verder op speelde het herenteam van v.v. Oudega haar eerste oefenwedstrijd van het seizoen 2020/2021. Tegenstander was het een klasse hogerspelende HJSC 2. Met een zeer ruime selectie verscheen Oudega aan de aftrap maar na 7 minuten moest er al gewisseld worden toen Rients de Groot zich verstapte. Oudega verloor deze sportieve oefenpot met 4-1, dat lijkt afgetekend maar was op zijn zachts gezegt geflatteerd te noemen. Met name in de eerste helft had Oudega het betere van het spel en de meeste en beste kansen. Via met name de snelheid van Tsjerk Hoogterp maar de afwerking liet deze middag te wensen over. En dan gaat ook in dit nieuwe seizoen de oude voetbalwet weer op....als je zelf niet scoort dan doet de tegenstander dat wel. Oudega kreeg nog voor de thee het deksel op de neus en de groenhemden sloegen tot tweemaal toe keihard toe. Na de thee vond Oudega via een van de vele invallers, Wybren Brouwer de aansluiting. Dit na een assist van een andere invaller, Johan Martens (overgekomen van de jeugd). Daarna strafte HJSC nog twee fouten bij Oudega af waardoor er een geflatteerde 4-1 eindstand op het bord kwam te staan. In het tweede bedrijf was het spel van Oudega ook een stuk minder dan die in het eerste, mede door de vele wisselingen en het ontbreken van wedstrijdritme. Toch kan deze oefenpot als nuttig worden ervaren. Leider Gerrit Martens heeft door de doorstroming van een aantal jeugdspelers meer smaken tot zijn beschikking. Over 2 weken, op zaterdag 5 september, staat de bekerwedstrijd in IJlst tegen IJVC 3 op het programma (aanvang 14:00). Klik hier voor het eerste fotoverslag van deze zaterdag 22 augustus 2020.