Eindelijk ging het gistermiddag dan weer om het "echie". Na een aantal oefenwedstrijden stonden op deze zonnige zaterdag 5 september 2020 beker knock-out wedstrijden op het programma. Het herenteam speelde in IJlst tegen IJVC 3 (over 2 weken ook tegenstander in de competitie). Volgens correspondent Germ-Jan Hes regen de kansen voor de oranjehemden aan één maar sprong het er net als het oefenduel van 2 weken geleden in Hommerts tegen HJSC 2 wild mee om. IJVC kwam door een beauty in de 53ste minuut tegen de verhouding op voorsprong, in de 80ste minuut maakte Tsjerk Hoogterp eindelijk de schade ongedaan.

Strafschoppen moesten de beslissing brengen in IJlst en Oudega trok gelukkig aan het langste eind. Alleen Æde Hoekstra miste van elf meter, de overige 4 elf meter trappen vonden doel. IJVC miste 2 maal waardoor het team van leider Gerrit Martens opnieuw de koker ingaat.

Ook op een verbouwd en deels nog letterlijk in de steigers staande sportpark It Joo een derby. De dames van v.v. Oudega stonden voor de clash met HJSC uit Hommerts Jutrijp. Afgelopen seizoenen werd vaak nog gezamelijk getraind, HJSC bestaat namelijk (hoofdzakelijk) uit speelsters die de afgelopen seizoenen onder de vlag van OHH speelden. Ze hebben uiteindelijk gekozen voor HJSC als club zodat de Hommerts Jutrijp Sport Combinatie voor het eerst in haar bestaan een damesteam heeft.

Oudega was gistermiddag heer en meester en de jonge dames van HJSC konden niet opboksen tegen de ervaring van de oranjehemden. Met name de vliegensvlugge Baukje Wijnja (die als enige de overstap wel naar Oudega maakte) was een plaaggeest voor de groenhemden. Binnen het kwartier leidde Oudega confortabel met 2-0 door treffers van deze zelfde Baukje en Rinske Reijenga.

HJSC hield tot de thee de schade verder met kunst en vliegwerk beperkt tot deze 2-0. Na de thee kwam Oudega op stoom al stond ook een aantal keren het aluminium in de weg. De invalsters Sytske Wiegersma (3-0) en Mandy Valkema (4-0 en 5-0) breiden de score verder uit en ook Antsje Wiegersma deed nog een duit in het zakje (6-0). Door een fout achterin kon HJSC de eer redden maar het laatste woord was in de persoon van Sytske Wiegersma aan Oudega: 7-1. Het was deze middag een spel van kat en muis in Oudega. HJSC komt duidelijk nog ervaring tekort maar speelt dan ook een klasse lager dan Oudega (al dacht een enkele toeschouwer van de uitclub dat Oudega een eerste klasser was...). Ook de dames van v.v. Oudega gaan dus de koker in. Volgende week start de competitie. Oudega VR1 staat voor het lastige karwei in Stavoren waar QVC VR1 wacht terwijl de heren Makkum 4 op bezoek krijgen.

Dit bekersucces onderstreept de goede moraal waarin onze club eindelijk weer in zit. De aanwas van seniorenleden neemt weer toe, dit geeft de club zeker een boost.

Klik hier voor het fotoverslag van deze zaterdag 5 september 2020 met ook veel foto's van de competitiewedstrijd OHH JO9-1 - SC Joure JO9-1 (2-3). De huisfotograaf van v.v. Oudega kon zich weer eens uitleven...