De 1ste bekerwedstrijd van de dames van Oudega was toch eigenlijk wel een bijzondere wedstrijd. Voor het eerst dit seizoen heeft HJSC een dames team waarbij veel bekenden, vriendinnen en familieleden in dat team voetballen. En dan wordt er door de KNVB geloot en dan blijkt het dat wij tegen elkaar moeten.De knop gaat om er moet nu gestreden worden voor een plekje in de volgende ronde van de beker. Jetze de scheidsrechter laat het fluitsignaal klinken en we zijn begonnen.

Met als Baukje en Anouk, de nieuwe aanwinsten van dit seizoen, in de basis is het na 10 min. raak voor Baukje, 1-0. Oudega is op dat moment meer in bal bezit maar krijgt de bal moeilijk in het goal van wege het volledig blokkeren van de goal door HJSC. Maar na 15 min. is het ook voor Rinske raak, 2-0.

Met deze stand gaan wij de rust in. Niet helemaal te vreden blikken we in de rust terug naar de 1ste helft en kijken wij vooruit naar de 2de helft.

De 2de helft wordt gestart met nieuwe frisse wissels en dat werpt al gauw zijn vruchten af. In de 49 min. Sytske, 3-0. Welkom in de 2de helft!
Ook Mandy, als frisse sterkte wissel weet na 70 min. het goal te bereiken, 4-0.
Oudega blijft voetballen en combineren, waarbij het de ene keer beter gaat dan de andere keer. Maar Mandy heeft de smaak te pakken en na 72 min. scoort ze de 5-0.
Antsje die een sterke wedstrijd speelt pikt in de 75 min. ook een goaltje mee, 6-0.
Daarna krijgt HJSC nog een paar corners maar daar komt niks uit. Helaas door toch wel een blunder van onze top keepster Silke pakt HJSC hun eerste goal mee, 6-1. Dit kan gebeuren leren wij alleen van.

Tot slot maakt Sytske in de 88 min, de 7-1. Dit is ook gelijk de uitslag.

Wij willen HJSC vr1 heel veel succes wensen in hun competitie en wij hebben er vertrouwen in dat zij een leuk seizoen tegemoet gaan.

Na afloop hebben wij afscheid genomen van Adrie onder genot van een biertje, wijntje en een frisje. Jenny had nog even zweet momentje tijdens de 3de helft wanneer ze Hidde in haar handen geworpen kreeg en
Rinske was zo onder de indruk van de 1e bekerwedstrijd dat ze de deur op een mysterieuzewijze tegen haar eigen voorhoofd sloeg...

Tot volgende week!

Lieke Lubbers