Waar men de afgelopen seizoenen in Oudega vaak blij was dat het vlaggenschip de beschikking had over maximaal twee wisselspelers daar baadt het nu in luxe. In plaats van personele problemen zijn er nu luxe problemen in het Friese toeristendorp aan de Brekken. Zo verwees leider Gerrit Martens tijdens de wedstrijdbespreking sterkhouders Tsjerk Hoogterp, Jelle Terpstra, Douwe en Lieuwe Wiegersma naar de tribune. Ook routinier Æde Hoekstra keek vanaf de zijlijn toe, voorts ontbraken onder andere doelman Idsert Osinga en Jacco Zijlstra op het conto.

De wedstrijd tegen SC Bolsward 6 werd onder toeziend oog van veel publiek een sof voor de jeugdige oranjehemden: 0-5.

Bij Oudega stond Jimte Koopmans voor de groep met Gerrit Martens als rechterhand. De stormachtige aanwas van (jeugd)spelers heeft dus als keerzijde dat spelers teleurgesteld moeten worden. Dit was bijna ook het gesprek van de middag. Niet iedereen kon zich namelijk vinden in de lastige keuze die de technische staf (kort) vooraf (pas) de wedstrijd pas had gemaakt.

Het gemis van Rink Bootsma achterin doet zich voelen. Gistermiddag stond de doorgaans scoringsdriftige Pieter Hoogterp als voorstopper geposteerd. Net als Tsjerk Hoogterp die tegen Makkum als mid mid acteerde, was dit ook onwennig voor Pieter. Al liet Hoogterp zich wel als leider achterin gelden. Met kunst- en vliegwerk bleek Oudega lang op de been tegen het sterke en geroutineerde SC Bolsward 6. Oudega leek de thee te halen met de brilstand maar op slag van rust sloegen de Hanzestedelingen vanuit de zoveelste hoekschop alsnog toe. Een dreun voor de oranjehemden maar een meer dan logische stand bij het spelbeeld van het eerste bedrijf. Oudega kwam nauwelijks in het stuk voor en miste een vast aanspeelpunt in de voorhoede. Doelman Hertzen-Harmen de Jong kon zich in deze wedstrijd wel onderscheiden. De goalie deed dit met verve. Douwe-Doekele Terpstra maakte zijn debuut voor de senioren van v.v. Oudega. De younster uit Idzega heeft na een aantal jaren zijn voetbalschoenen weer uit de wilgen gehaald en was gistermiddag rechtsback.

Na de thee veranderde het spelbeeld niet. De staf brachten de jongelingen Reinold Wassenaar, Marten Stegenga en Menno Hylkema nog binnen de lijnen. Iedereen werkte keihard maar tegen deze tegenstander was geen kruid gewassen. De 0-2 was een heerlijke goal, een volley sloeg via de onderkant van de lat achter de kansloze Hertzen-Harmen binnen. Oudega kreeg een pak op de broek in haar tweede wedstrijd van het seizoen. De vaste patronen van afgelopen seizoen zijn er niet meer. De jongeligen en andere nieuwkomers moeten ingespeeld raken, een hele opgave in een team wat rouleert. Maar er is meer dan een schraal zonnetje in Oudega aan de horizon te zien. De score stokte uiteindelijk op 0-5. Klik hier nog voor een klein fotoverslag van deze eenzijdige wedstrijd.

Volgende week staat de uitwedstrijd in Witmarsum tegen Mulier 3 op het programma. Benieuwd wie er dan spelen.