Dit weekend stond er, na een weekend rust, een nieuwe wedstrijd op het programma; Mildam uit. Dat er iets flink moest veranderen na de wedstrijd tegen QVC was wel duidelijk. Na een goede warming-up en een duidelijke team bespreking van Dave en Sjoerd was Oudega gebrand op een overwinning, maar wij wisten ook dat Mildam een lastige tegenstander was.

Nadat het fluitsignaal klonk zat Oudega er boven op. Op elke bal werd gejaagd, de bal werd goed rond gespeeld, de bal werd paar keer terug gelegd op de keeper waardoor de opbouw opnieuw kon beginnen. Van de 16 meter werd er paar keer goed op goal geschoten maar de keeper van Mildam zat er steeds goed bij. Ande en Baukje waren goed aan het combineren, Sytske W. en Sietske R konden elkaar steeds goed vinden, Miranda die mee hielp in de verdediging en de aanval maar de teams gingen nog steeds gelijk op.

Tot de 31ste minuut, Mildam breekt uit Silke S kwam goed uit haar goal maar helaas de bal rolt het goal in. 1-0 voor mildam, de kopjes bij Oudega werden opnieuw geheven en we waren gebrand op de 1-1. Na 2 minuten kwam de treffer voor Oudega, Sytske W maakt de gelijkmaker, het staat weer gelijkt.

Mildam geeft meer druk maar Oudega blijft werken en vechten en door voetballen af en toe werd de wedstrijd een flipperkast maar in de 36ste minuut was dat voorbij. Baukje wordt in het strafschop gebied onderuit gehaald en penalty voor Oudega. Sytske W staat er klaar voor en schiet hem overtuigend in het goal 1-2!

*rust*

Na de rust zette Mildam goed druk en Oudega was vollop aan het verdedigen, Oudega had het lastig maar bleef vechten. Freeke stond haar man goed waardoor de tegenstander het niet meer aankon en verkaste naar de andere kant van het veld waar ze Jildau aan trof, geen idee of dat voor haar beter was. Rinske viel in en die werd ook gebombardeerd tot verdediger alles om 3 punten binnen te slepen. De bank was aan het billen knijpen van de spanning en Oudega bleef maar verdedigen. Maar daar klonk het fluitsignaal!! 1-2! +3 punten.

Vandaag heeft een gedeelte van het team mudmasters gelopen (18 km) als een echt team hebben ze gebikkeld en de finish gehaald. Met als support van Sietske R en Sytske W die mee fietsten en de rest van ons team heeft aangemoedigd via whatsapp is dit een mooie team prestatie.

Oudega is fit en maakt zich op voor de wedstrijd tegen NOK.

Lieke Lubbers