Zaterdag 3 oktober 2020, ongetwijfeld de eerste voetbalzaterdag die ik meemaak zonder publiek. Afgelopen maandagavond aangekondigd door onze minister president en verder uitgewerkt door de KNVB. Het oprukkende coronavirus legt het voetbal vooralsnog niet weer lam maar een trieste ambiance gaf het wel. Voorzitter Gerrit Martens van v.v. Oudega was deze zaterdag een veredelde BOA en hield toezicht. Slechts mensen in functie (waaronder de pers) en bij de jeugd chauffeurs van uitspelende teams (begeleiding) werden toegelaten tot ons prachtige sportpark (zo werd ook ervaren door iemand van de staantribune).

Toch vonden enkelen wel een mogelijkheid om een wedstrijd te volgen aangezien we een open sportcomplex hebben (mede door de verbouwing van It Joo).

Sportpark It Joo bleek op deze bewolkte zaterdag een brug te ver voor de uitspelende teams. Geen enkel punt ging er mee terug in de kofferbak. OHH JO8-1G maakte gehakt van SC Bolsward JO8-3 (17-0) terwijl OHH JO10-2 met name in de eerste helft geen kind aan Scharnegoutum'70 JO8-2 had (8-3). OHH JO11-1 begon stroef tegen LAC Frisia JO8-2 maar toen er één doelpunt over de dam was vielen er meer (9-3). Meest spannende wedstrijd van de ochtend was die tussen OHH JO11-1G en Workum JO11-2. Onder leiding van debuterend arbiter (spelbegeleider) Reinold Wassenaar ging de zege toch naar de gastpupillen: 3-2.

Om 14:00 was het de beurt aan Oudega VR1 en NOK VR1. En de oranjehemden maakten er een voetbalfeest van, aan de hand van de rappe rechtsbuiten Sjoukje Iedema ging op deze middag alle remmen los. Binnen 20 minuten was het al 3-0,en kort voor de thee viel ook nog de 4-0. Na de thee werd deze score nog verdubbeld met af en toe prachtig voetbal: 8-0. Enkele pottenkijkers maakten dit achter het gespannen lint mee en anderen ongetwijfeld thuis op de bank of voor de computer via ons twitter kanaal. Anouk Bok produceerde in de tweede helft een hattrick, Sjoukje Iedema en Mandy Valkema scoorden beiden tweemaal terwijl ook Jenny Terpstra de touwen wist te vinden.

Bij Oudega 1 hebben enkele mutaties plaatsgevonden. Door de brede selectie heeft Heero Hoekstra uit eigen beweging de overstap naar Oudega 35+ gemaakt en doet spits Sander Meijer een stapje terug en gaat weer aansluiten bij OHH JO19-1 om later weer de stap naar het vlaggenschip te maken. In de technische staf neemt Jimte Koopmans defintief het leiderstokje van interim-leider Gerrit Martens over die zich nu volledig kan richten op zijn taak als voorzitter (en BOA) van onze club! Jimte vanaf deze plaats ontzettend bedankt dat je je hebt aangeboden voor deze vacature en heel veel succes! Vandaag viel het eerste succes voor de stuurman al te noteren, in Witmarsum boekte Oudega een doelpuntrijke 3-7 zege waardoor de eerste punten op het kleed kwamen! Pieter Hoogterp (3),Wybren, Anne-Jelle, Menno en Johan Martens waren de doelpuntenmakers.

De foto's van de wedstrijden op sportpark It Joo zijn hier te vinden. De uitslagen zijn (tot zover bekend) ook terug op onze website!