Na een goede trainingsweek en het vertrouwen wat we afgelopen zaterdag opgebouwd hadden tegen Mildam, stond de wedstrijd tegen NOK in de agenda. Met heerlijk voetbalweer werd de warming up gedaan onder vrolijke muziekjes. Na een bespreking op het veld werd de wedstrijd gestart. Oudega begon vel waardoor er direct al veel kansen werden gecreeërd. De verdediging stond sterk en we kregen tijd om gecontroleerd op te bouwen vanuit achter. In de 7e minuut viel dan ook al de 1-0 die afgerond werdt door Sjoukje. Op het middenveld stond iedereen zijn man en de dames liepen zichzelf vaak vrij. Lieke die af en toe mee naar voren schoof creeërde verwarring waardoor NOK het pad soms kwijt raakte.

Mandy maakte in de 11e minuut de 2-0 met haar heupen. Kort daarna maakte Jenny de 3-0 waardoor we na een kwartier dus al een stevige uitslag hadden. Iedema maakte in de 36 minuut het laatste doelpunt van de eerste helft 4-0.

Met zijn allen in een box voor een bespreking is niet toegestaan dus er werd gebabbeld op het mooie nieuwgestraten terras van It Joo.

Het doel van de tweede helft was duidelijk. Nauwkeuriger en blijf vel. Want af en toe werden we meegesleept door het trage spel van NOK.

Na de rust was het direct weer raak voor Sjoukje 5-0. Er werden daarna nog 3 doelpunten gemaakt door onze topper Anouk. In de 63, 83 en 86 minuut maakte zij een goal. Eindstand 8-0.

Goed voor het doelsaldo. Goed voor het vertrouwen.

Volgende week staat VVI op de planning. Wij gaan ons deze week voorbereiden op een pittige wedstrijd, dus dat betekend pittige trainingen!

Wietske Broersma