Deze zaterdag 10 oktober 2020 gaat de boeken in als een veel bewogen voetbalzaterdag op een herfstachtig sportpark It Joo. Nadat de rookwolken waren opgetrokken van de 7 tegen 7 competitieavond van de 45+ verschenen om 10:15 OHH JO17-1 en Blauw Wit'34 JO17-2 aan de aftrap. Met een aanwakkerende wind zette OHH de Leeuwarders met een miniem verschil op zei: 1-0. Tijdens de wedstrijd ook rond het veld genoeg actie. Op last van It Joo werd het Siek van der Werf hokje (precies 5 jaar geleden geopend) twee meter verhuisd.

Ondertussen werd ook bekend dat de wedstrijd VVI VR1 - Oudega VR1 door de vele regenval geen doorgang kon vinden. Maar dan is het denken in oplossingen, het veld in Oudega lag er prima bij en dus werd besloten om het duel om te draaien. Om 16:30 in Oudega dus de de wedstrijd Oudega VR1 tegen koploper VVI VR1 uit Idskenhuizen maar eerst was het om half 3 nog de beurt aan Oudega 1 en TOP'63 3. Op papier een lastig duel voor de oranjehemden maar wat er gister in het eerste half uur gebeurde was met geen pen te beschrijven. Oudega schoot als een komeet uit de startblokken en de spelers van TOP'63 liepen als makke lammetjes over het veld.
Het scoreverloop:
3de minuut een knappe goal van Wilco Leenstra na een assist van Tsjerk Hoogterp: 1-0.
7de minuut opnieuw kassa voor rechtsbuiten Leenstra: 2-0.
Maar dan breekt de 20 minuten aan van spits Pieter Hoogterp.
9de minuut 3-0, 17de minuut 4-0, 19. 5-0 en 33. 6-0...alle goals van de voet van Pieter waarbij zijn neef Tsjerk (herenigd in de voorhoede) ook een grote rol had.
Daarna ging de Oudegaster storm liggen en liet het wat te veel de teugels vieren. TOP'63 scoort nog voor rust in de regen de eretreffer: 6-1. Met deze stand gaan beide teams ook thee drinken. Een ongelofelijk eerste half uur van onze gastheren, ziet ook een een paar handjesvol mensen (uiteraard buiten ons sportpark).
Na de thee, mede door de vele wisselingen, een heel ander beeld. Er onstaat een rommelige wedstrijd waarin TOP'63 nog terugkomt tot 6-3 alvorens Anne-Jelle Hoekstra in de 87ste minuut de eindstand bepaald op 7-3. Oudega zet dezelfde eindstand neer als vorige week bij Mulier 3, al leken de oranjehemden in de eerste helft hard op weg naar de dubbele cijfers. Dat blijft TOP'63 dus bespaard maar dat de vorm bij Oudega terug is, is duidelijk!

Terwijl de regen ondertussen weer neergutst kunnen Oudega VR1 en VVI VR1 om 16:30 eindelijk aan haar wedstrijd beginnen. Er onstaat een boeiende en spannende match (maar hier zult u uit de pen van de dames zelf binnenkort wel meer over lezen). Oudega trekt in de slotfase van de wedstrijd uiteindelijk aan het langste eind: 3-2. Ze boeken hiermee een knappe zege op de koploper! Ook ons damesteam komt na een valste start van de competitie op stoom. Al met al een bewogen voetbalzaterdag in deze onzekere coronatijd. Klik hier voor enkele foto's van de wedstrijden van Oudega 1 en Oudega VR1.