Zaterdag 10 oktober 2020
● 10:32 uur Jildau Hoekstra stuurt een foto waarop te lezen is dat wedstrijd tegen VVI is afgelast.
● 10:32 uur de volledig app van VV Oudega VR1 ontploft met het woord 'huh?'
● 10:34 uur het moment dat Miranda op onderzoek uit gaat waarom het is afgelast.
●10:36 uur resultaat het veld bij VVI is afgekeurd
●10:43 uur Freeke stelt voor om de vraag uit te zetten om in Oudega de wedstrijd te laten plaats vinden.

● 10:47 uur Freeke realiseert zich wanneer er thuis gespeeld kan worden na de wedstrijd van de heren, half 5, dat er een hele korte nazit periode is.
●10:48 uur Freeke accepteert dat het niet anders is.
------(achter de schermen zijn verschillende stafleden en spelers druk bezig om de wedstrijd naar Oudega te halen, waarbij de Corona maatregelen goed kunnen worden naageleefd)----
●11:02 uur Sietse Boersma meldt zich als scheidsrechter.
●11:25 uur Er valt een volledig radio stilte bij VVI. Ze zijn onbereikbaar.
●11:28 uur Er wordt een volledig spam aanval op de spelers van VVI gedaan.
●12:03 uur het volgende bericht komt plotseling, totaal onverwacht, binnen; 'VVI wil graag voetballen, ze belden net met mij.
Miranda even met mij bellen!!' Dit kwam van Sjoerd!
●12:08 uur het verlossende woord half 5 voetballen in Oudega!

Dit was de zaterdagochtend! Wij willen VVI bedanken dat ze hals over kop naar Oudega wouden komen.

We wisten dat de wedstrijd tegen VVI een belangerijke wedstrijd was maar ook een zware wedstrijd. Winnen we deze wedstrijd stijgen we naar de kop van de ranglijst. Dit was ook het doel van de wedstrijd.

Het fluit signaal klonk en de wedstrijd was begonnen. Oudega speelde met een nieuw systeem waarin wij dachten dat dit een goed systeem was tegen deze ploeg. Maar in de kleedkamer was plan b ook al uitgelegd wanneer dit systeem toch niet goed uit de verf kwam.
De eerste 10 minuten had Oudega het lastig. VVI was constant in de aanval en Oudega was volledig aan het verdedigen. Plan b werd in werking gezet waardoor Oudega beter ging voetballen en langzamerhand ook steeds meer tot aanvallen kwam. Er ontstonden meer aanvallen en kon de aanval af en toe een schot op goal lossen.

Helaas viel na 25 minuten spelen toch het 1e doelpunt voor VVI. Door een verdedigende fout en het wegglijden van de keeper Silke rolt de bal het goal in, ongelukkig.
De dames van VV Oudega herpakken zich weer en weten dat alles nog mogelijk is.
5 minuten later, 30ste minuut komt er penalty voor Oudega. Onze vaste penalty killer, Sytske Wiegersma, staat er klaar. De penalty wordt overtuigend ingeschoten, 1-1.

De wedstrijd ligt weer open en we gaan zwaar vechtend verder met de wedstrijd. VVI maakt het ons niet makkelijk en de dames blijven vechten. In de 35ste minuut krijgt Oudega een hoekschop. Wiegersma schiet de bal mooi voor die krijgt hem weer terug van een speler van VVI en zet de bal opnieuw voor. Deze keer stuitert die hoog over de keeper heen, aantal spelers springen onder de bal door maar daar stond Mandy opeens. Die springt op het juiste moment kopt de bal in het goal! 2-1!! Een heeel mooi en knap goal!

*rust*

De helft begin met een paar frisse en sterke spelers Sjoukje en Antsje. VVI zette weer volledig druk en zette de aanval in alleen Oudega hield zich goed staande. Er werdt van beide kanten goed gevoetbald. In de 55ste minuut scoorde VVI de gelijkmaker. De kopjes werden opnieuw geheven en daar gingen we weer. De verdediging stond sterk, het middenveld liep de longen uit hun lijf en de aanval creëerde kansen. Maar het bleef lang 2-2. Tot dat VVI in de 85ste minuut Baukje hard in het 16meter gebied onderuit werd gehaald, penalty!
Deze keer stond Sietske Rypma zelf verzekerd achter de bal. Dit was het moment om de wedstrijd naar ons toe te trekken. En ja hoor... het was 3-2!

Met nog 5 minuten te gaan ging Oudega volledig de deur dicht gooien. Sietske en Miranda voegde zich bij de achterhoede en Anouk bleef in de punt hangen om de ballen een goede zet naar voren te geven zodat die niet meer op de helft van Oudega kwam.

De laatste secondes kwamen inzicht, de bank had het niet meer, die stonden zowat op de dug out maar daar was het verlossende fluitsignaal!!!

Op dit moment delen we de 1ste plaats samen met SC bolsward. Deze wedstrijd staat ook volgende week thuis op het programma! We gaan ons deze week er voor klaar stomen.

Lieke Lubbers