img_0011.jpgTwaalf wedstrijden op rij wist Oudega 3 niet te verliezen maar afgelopen zaterdag wist koploper Heerenveenseboys 6 deze ongeslagen status te doorbreken. Opvallend genoeg leed Oudega 3 ook de laatste nederlaag tegen de Heerenveners, deze vond plaats op 3 november. Sinds dien werd er 9 maal gewonnen en 3 maal gelijk gespeeld. Deze nederlaag was meer dan terecht. Heerenveenseboys speelde beter en strafte persoonlijke fouten bij de oranjehemden keihard af.

Weining toeschouwers op Sportpark It Joo maar wel Jappie Booij had de moeite genomen om naar dit mooie sportpark It Joo af te reizen. Het veld was droog en her en der was een grasprietje te bewonderen. Voor de wedstrijd moesten de kuilen nog met zand gedicht worden om blessures op die manier te voorkomen. Er stond een straffe zuidwestenwind die een grote spelbreker voor deze topper was. In het eerste half uur waren beide ploegen nog redelijk aan elkaar gewaagd hoewel de groen witten de iets betere kansen kreeg. Dit met name doordat Oudega een paar keer wel heel slordig uitverdedigde. Oudega had een enkele kans via gelegenheidspits Roald Buma gekregen. Gelegeheidspits omdat zowel Jacob van der Goot als topscorer Anton Hoekstra ontbraken. Zo ontbraken er wel meer bij de manschappen van Gerrit Martens en de afwezige Hans Abma. Slechts 13 van de 20 geselecteerde spelers kwamen opdraven, desondanks stond er een meer dan representatief elftal. Beide ploegen leken de thee te halen met de brilstand maar even voor rust sloeg Heerenveenseboys, met oud Oudega doelman Sjoerd-Jan Oord in de gelederen, keihard toe. Eerst werd uit een hoekschop bij de 2e paal raak gekopt. Even daarna werd het ook nog 0-2 nadat doelman Rinze Veenstra de bal niet goed verwerkt had. Gedesillusioneerd zocht Oudega de kleedkamer op, Heerenveenseboys met opgeheven hoofd. In de rust nam Gerrit Martens maatregelen en bracht routinier Klaas Regeling en Frâns Veldmans in het veld voor Feike Jagersma en Klaas de Groot. Diezelfde Frâns Veldmans had in het begin van de 2e helft de kans op de aansluitingstreffer nadat hij zijn tegenstander had uitgekapt, het schot was echter te slap en daarmee een simpele prooi voor de Heerenvener doelman die tot dat moment nog niet echt op de proef was gesteld. In de 2e helft voetbalde Oudega met de wind in de rug iets beter maar toch bleef de tegenstander uit het Friese Haagje de gevaarlijkere ploeg. Het wist ook tegen de wind in nog 2 maal toe te slaan waarmee de eindstand op een toch iets geflatteerde 0-4 kwam te staan. Een eretreffer zat er helaas niet meer in, Anne-Pieter Visser trof met een schot nog wel het aluminium maar voor de rest hadden de oranjehemden weinig kans op een treffer. De inzet was in de 2e helft voorbeeldig maar Oudega kwam simpelweg kwaliteit te kort om het de koploper moeilijk te maken. Derhalve een 0-4 nederlaag met nog 2 uitwedstrijden voor de boeg, volgende week naar Delfstrahuizen en 2 weken later nog naar Jubbega. Helaas is het veel geprezen uitje naar Weerselo geschrapt.
Opstelling Oudega 3:
Rinze Veenstra; Germ-Jan Hes, Henri Kraak, Feike Jagersma (46.Klaas Regeling), Folkert Groenveld; Siemen Osinga, Jurjan Posthuma, Klaas de Groot (46.Frâns Veldmans); Anne-Pieter Visser, Roald Buma en Ronald de Groot.