het eerste 01.jpgOudega 1 had een vrij weekend en kon zodoende goed ten rade gaan wat er de afgelopen weken wel allemaal niet mis is gegaan. Het woord degradatie kwam niet in een enkel woordenboek voor, helaas staat het er nu wel in door al de nederlagen en de triomftocht van de concurrentie. Rechtstreeks degraderen kan Oudega gelukkig niet meer want afgelopen zaterdag viel na Espel ook het doek voor Boornbergum'80 na de 5-3 nederlaag bij Scharnegoutum'70.

De kans op een degradatiewedstrijd tegen de nummer 10 van 5B (momenteel VCR uit Rinsumageest) is nog steeds erg groot. Waskemeer liep weer een punt uit op Oudega door met 1-1 gelijk te spelen tegen Tollebeek. De stand van de ploegen die nog in aanmerking kunnen komen voor deze nare wedstrijden ziet er nu als volgt uit: 6. Tollebeek 20-27 (+5). 7. De Wâlde 20-27 (-2). 8. Sleat 20-26 (-13). 9. Waskemeer 20-24 (-14) en 10. Oudega 20-21 (-12). Voor Oudega volgt zaterdag de thuiswedstrijd tegen de nummer 4 Creil waarna wordt afgesloten bij de kersverse degradant Boornbergum'80. Aanvang van beide wedstrijden is 14:30 ik verzoek een ieder onze mannen te steunen.