het eerste 01.jpgKomende zaterdag speelt Oudega 1 om 14:30 een cruciale wedstrijd in Boornbergum tegen één van de degradanten: SC Boornbergum'80. Oudega staat momenteel zoals wel bekend is op de herkansingsplaats en is bij verlies sowieso veroordeeld tot het spelen van een dubbele ontmoeting met de nummer 10 van 5B (nog steeds VCR uit Rinsumageest) voor klassebehoud. Bij een gelijkspel of overwinning is het afhankelijk van Creil want dat neemt het in eigen huis op

tegen de enig overgebleven concurrent van de oranjehemden: Waskemeer. Mocht Waskemeer winnen dan is het ook over voor Oudega want de Waskemeerders hebben een punt meer dan Oudega. Bij een gelijkspel van Oudega en een nederlaag van Waskemeer dan ontspringt Oudega de herkansingswedstrijd op basis van een beter doelsaldo. Bij een overwinning van Oudega en een gelijkspel of nederlaag van Waskemeer is het ook duidelijk dat Oudega volgend seizoen wederom 5e klasser is. Derhalve eerst zelf maar eens winnen en dan kijken wat Waskemeer in Creil doet.