img_0071_1.jpgFeest in Oudega na het behalen van het kampioenschap van Oudega E1 op de vroege Pinkstermaandagmorgen. De 3-3 tegen naaste belager AVV E1 bleek voldoende voor het uitreiken van de medailles en bloemen. Na Oudega F2 opnieuw een kampioen dus en uitgerekend een week voor het 60-jarige jubileum van de club. U leest meer over deze zinderende wedstrijd in het verslag van Evert Terpstra.

Om gelijk maar met de deur in huis te vallen Oudega E1 is kampioen !!!
Vandaag de topper tegen AVV E1, de Terschellingers kwamen met een brede selectie in Oudega. Het zou de spannendste wedstrijd van het jaar worden want mocht AVV winnen dan waren zij op basis van een beter doelgemiddelde de kampioen. Bij een gelijk spel of winst van onze kant dan waren wij het. Dat het spannend was bleek wel uit het meeleven van de vele toeschouwers aan de lijn. De beide leiders konden bijna niet boven het enthousiasme van supporters uitkomen.
In het begin van de eerste helft was AVV duidelijk de betere wat dan ook redelijk snel op 0-1 kwam. Na dit doelpunt kwam Oudega er wat meer uit metname Johannes nam de ploeg weer op sleeptouw. Halverwege de eerste helft kon Johannes doorbreken en een prima voorzet geven op Ate die alleen zijn voet maar tegen de bal hoefde te zetten, 1-1!! Tot de rust bleef AVV gevaarlijk maar kon de verdediging en doelman Piet de eilanders gelukkig tegenhouden.
Na rust kwam Oudega beter uit de startblokken dan het begin van de eerste helft. Er kwam wat ruimte voor het middenveld en de voorhoede. Zou het dan toch gaan lukken !! Na zo'n tien minuten kon Johannes door enkele mooie acties zijn verdiende doelpuntje scoren 2-1. Maar AVV liet het er niet bij zitten, want vooral de afstandschoten waren erg gevaarlijk. Al snel kwamen ze terug op 2-2, opzich was er nog niks aan de hand maar het werd nu toch wat billeknijpen. Dat Jelle door een mooi afstandschot de stand op 3-2 bracht was natuurlijk prachtig. Toch zou AVV weer terugkomen op 3-3, waarna het voor Oudega alleen maar opruimen werd. In de laatste minuten zou doelman Piet zijn ploeg over de streep trekken want een prachtige redding bracht het benodigde punt binnen en kon dan eindelijk de kampioens vlag in top !!!
Hierna kregen alle spelers een verdiende medaille van voorzitter Pieter Osinga en de trainer en beide leiders een bloemetje. De patat en drinken en een koud biertje voor de trainer en leiders smaakten dan ook prima op het inmiddels warme terras van het Joo.
afbeelding 086.jpg
Deze supporters hadden een vooruitziende blik