Oudega 45+ start de voorjaarsreeks van 2019 waar het de najaarsreeks op vrijdag 2 november 2018 afsloot, namelijk in Idskenhuizen waar VVI de gastheer is. Ter vergelijking met de najaarsreeks is er niet veel veranderd, dezelfde teams (titelverdediger HJSC, Renado, VVI) maar er heeft zich met Delfstrahuizen 45+ een vijfde ploeg bijgevoegd. Dit betekent dus dat Oudega 45+ 5 maal op een vrijdagavond 4 wedstrijden in actie komt. Hopelijk kan Oudega 45+ net als tijdens de najaarsreeks weer rekenen op een brede selectie want dat is geen overbodige luxe met een dergelijke wedstrijdreeks.

Op een mooie zaterdagmiddag in het altijd gezellige Oudega was het tijd voor de dames om aan te treden tegen Flevo boys (FB).
Ook in deze wedstrijd een typisch Oudega begin, na de aftrap gelijk onder druk gezet en de 1e gevaarlijke situatie van FB was dan ook een feit. In de 5e minuut komt FB in de counter op de helft van Oudega waar het door een mooie steekbal vrij voor Lieke komt 1 op 1 maar een goede redding houdt de stand op 0-0. 

Qua weer een wereld van verschil met vorige week zaterdag. Waaide je toen bijna van het veld was vandaag op deze 16 februari was het nagenoeg windstil en ook nog eens aangenaam voorjaarweer. Oudega VR1 en Flevo Boys VR1 schotelden het publiek een doelpuntenfestijn voor. Een ware thriller op sporpark It Joo in Oudega. Oudega leek op weg naar een simpele overwinning toen het halverwege de eerste helft op een 2-0 voorsprong kwam. Maar kort voor rust gaf het deze voorsprong zomaar uit handen: 2-2. 

Op zaterdag 9 februari wacht De Blesse, een team uit de onderste regionen van onze competitie. Door de harde wind kunnen we Blesdijke maar net bereiken; Rinske waait bij de rotonde van Hommerts al de verkeerde kant op. Niet alleen in de auto, maar ook op het veld heeft Oudega moeite met de wind. Door gretig spel van De Blesse en slordig spel van onze kant lukt het ons de eerste helft niet om flipperkastvoetbal te voorkomen. 

Eindelijk kon de bal weer rollen op sportpark It Joo. En rollen deed de bal vol overgave, gedragen door de stormachtige wind was het lastig voetballen op deze zaterdag 9 februari 2019. Vooral de jongste jeugd had er zaterdagochtend moeite mee. Oudega/HJSC/Heeg JO9-3 startte om 9 uur de voorjaarsreeks met een thuiswedstrijd tegen MKV'29 JO9-2 uit Leeuwarden. De gasten openden binnen de halve minuut de score wat de aanzet was tot een doelpuntenfestijn.