De afgelopen tijd zijn er diverse nieuwsberichten geweest over het oud papier en de gemeente. Vanaf dit jaar gelden er namelijk nieuwe tarieven. De gemeente moet bezuinigen en wil liever dat iedere bewoner een blauwe container aan huis krijgt voor het oud papier en de bedrijven gaan betalen voor het oud papier. Wij als vereniging mogen wel doorgaan met het ophalen, echter de gemeente heeft hiervoor geen geld meer over. Voorheen stond de gemeente garant voor minimaal € 80 per ton opgehaald papier, maar vanaf dit jaar is de garantieprijs nog maar € 5 per ton. 

Met nog 5 speelrondes in de Eredivisie te gaan heeft v.v. Oudega voorzitter Gerrit Martens de leiding in het managerspel It Reinjaske overgenomen van mede bestuurslid Miranda Ekas. De trofee heeft wel vaker op de schoorsteenmantel van Martens geprijkt (zoals na het seizoen 2011/2012). De voorsprong van Martens is met 16 punten op Ekas vrij minimaal en ook Jetze Terpstra mag nog dromen van het winnen van It Reinjaske. Dit is ook de enige spanningen die momenteel door de kelen van de v.v. Oudega leden giert aangezien de competitie vanwege de corona al een half jaar stil ligt en dit seizoen ook niet meer wordt voortgezet.

Het ophalen van het oud papier, dit word al ongeveer 50 jaar gedaan in ons dorp. In de begin jaren door de lagere school en toen die er met ophielden door de voetbalclub. Al die jaren was het zo dat de prijs die we kregen erg schommelde, vroeger werd de prijs per kilo berekend en tegenwoordig per ton. Was het zo dat dat de prijs zeer laag was dan werd de prijs door de gemeente tot een bepaald niveau aangevuld, omdat het ophalen betekende dat er minder afval was. Voor degene die wat jonger zijn, in die tijd bestond er nog geen afvalscheiding.

Nu de lockdown maar voortduurt en het seizoen al 3 maanden stil ligt duiken we maar weer eens het achief van onze club in. Met dank aan ex-doelman, trainer, voorzitter en wat dan ook nog meer Okke van der Kamp. We kijken in eerste serie terug op de glorietijden van de club, namelijk het seizoen 1984/1985....Dit doet bij veel ouderen onder ons de harten sneller kloppen...Volg het op ons twitter account. Vandaag, zaterdag 16 januari, de eerste seizoenshelft en morgen, zondag 17 januari, de wedstrijden na de winterstop met de ontknoping in Makkum!

Het zal u opvallen zijn maar in deze lange coronatijd duiken we de laatste tijd regelmatig het archief in van v.v. Oudega. Want zonder heden geen verleden. Tot een jaar of 10 geleden togen de leden van v.v. Oudega (vanaf een jaar of 16) kort na de Kerstdagen over soms ijzige wegen naar De Rolpeal in Workum om daar haar mixtoernooi af te werken. En ook om de Kerstkilo's af te trainen. Maar deze kilo's kwamen er later die avond in café De Trije Doarpen in Oudega wel weer aan. Het was altijd een beregezellige avond.