De eerste competitiewedstrijd stond vandaag op de planning. We begonnen met een zonnetje aan de wedstrijd.
In de 5e minuut krijgen we een vrije trap op het randje van de zestien wiegersma neemt hem de rebound gaat naast. We beginnen chaotisch aan de wedstrijd en dit leid tot veel balverlies. De eerste echte kans komt van mildam met de bal op de lat. De bal word diep gegeven door Sjoukje op Baukje, Baukje geeft de bal voor en uit de kluts komt de bal bij Sytske wiegersma die een omhaal probeert, maar de keeper kan de bal makkelijk vangen.

Op freed 1 oktober oansteande fynt dan eindeliks wer in ledengearkomste fan v.v. Aldegea plak. Troch de coronacrisis koe dit it ôfrûne seizoen net plak fine, de lêste ledengearkomste wie op freed 31 jannewaris 2020 (krekt foar de pandemie dus). Op freed 1 oktober om 20 oere sit it dus wer yn M.F.C. It Joo heve. Sa as earder al bekend wie wurdt Jacob van der Goot foardroegen as nije ponghâlder, Feike Jagersma ferlit it bestjoer. Tsjinkandidaten kin harren oant 24 oeren foar de gearkomste melde by it bestjoer. Oant freed 1 oktober!

Tijdens de eerste speelronde van het seizoen 2021/2022 bleef Oudega 1 jammerlijk op een 1-1 gelijkspel steken in en tegen Nijland 3. In een zeer rommelig duel kwam Oudega kort voor de thee via een goal van Anne-Jelle Hoekstra terecht op voorsprong. In de tweede helft verzuimden de oranjehemden de klus te klaren. Een discutabele beslissing van de scheidsrechter leidde de 1-1 in. Oudega dacht een vrije trap mee te krijgen toen een Nijland speler met gestrekt been een duel ter hoogte van de middenlijn in kwam. Hij kreeg hierbij zelf de grootste klap te verwerken waarbij de arbiter de vrije trap aan de gastheren gaf.

Op vrijdag middag kregen wij bericht dat er een aantal dames van Bolsward aan het zonnen waren in Kreta. Daardoor de vraag of wij om 5 uur wouden spelen zodat zij dames van het VR1 team konden meenemen. Na wikken en wegen gingen wij akkoord en zaten wij zaterdag om 16u in de box van VV Oudega. Het was warm weer, drink pauzes waren gewenst en de zon stond laag. Na het fluit signaal ging de wedstrijd van start en ontdekte wij al snel dat we ruimte kregen om te voetballen.

Na negen maanden waarin we geen wedstrijd hebben gespeeld, mochten we woensdagavond eindelijk weer eens aantreden, en wel tegen QVC. Een mooie oefenwedstrijd om te kijken hoe het ervoor stond met de voetbalkunsten en de conditie. Bij het inpakken van de wedstrijdtas werden al enkele problemen ondervonden, want wat ging ook alweer allemaal mee naar een wedstrijd? Uiteindelijk waren alle trainingspakken, inloopshirts en slidingsbroekjes gevonden en konden we om 18:45 in de box verzamelen.