104-0476_img.jpgZowel Oudega 1 als Oudega 3 hebben afgelopen zaterdag de zege gepakt. Echter het ging beide ploegen niet alleen maar voor de wind. Oudega 1 verspeelde een 0-2 voorsprong bij Espel en zag de polderbewoners terugkomen tot 2-2 alvorens Oudega het duel alsnog naar zich toe trok door de 2-3 te scoren.  Pieter Hoogterp (2) en topscorer Rinze de Groot (beiden op archieffoto) wisten het net te vinden tegen de hekkensluiter van 5A.

Pieter Hoogterp (2) en topscorer Rinze de Groot wisten het net te vinden tegen de hekkensluiter van 5A. Oudega 3 leidde bij rust confortabel (4-0) maar beleefde nog angstige laatste minuten toen het Sleat terug zag komen tot 4-3. Verder kwam het gelukkig niet zodat ook het 3e drie punten pakte en inmiddels de 2e plaats op de ranglijst bezet.Oudega 3 speelde een ijzer sterke 1e helft. Een van de oorzaken hiervan was de harde wind die de mannen van Hans Abma en Gerrit Martens in de rug hadden. De uittrappen van doelman Rinze Veenstra vielen doorgaans over de laatste verdediger van Sleat heen waar spits Jacob van der Goot dan ook op loerde. Toch zag het er eerst niet echt naar uit dat Oudega zover afstand zou nemen van Sleat want de bezoekers waren in het begin de gevaarlijkste ploeg, Veenstra moest enkele malen handelend optreden en men mocht van geluk spreken toen een Sleat speler van dichtbij hoog over schoot in plaats van het leder rustig in de  hoek te plaatsen. Oudega kon er in het eerste kwartier weinig tegen over stellen behoudens een enkel afstandschot. Toch namen de oranjehemden een voorsprong tegen Sleat. Na een prachtige ouderwetse actie van de van een knieblessure teruggekeerde Klaas de Groot tikte Siemen Osinga zijn assist van dichtbij binnen: 1-0. Deze voorsprong gaf Oudega duidelijk vleugels terwijl Sleat begon te mopperen. Binnen een kwartier liep Oudega uit naar een 4-0 voorsprong door treffers van Jacob van der Goot, Heero Hoekstra (na mooi werk van Van der Goot) en Klaas Jaarsma (knikte een vrije trap van Sander Hiemstra fraai binnen). Hierna waren er zelfs nog kansen op de 5-0 maar een verdere afstraffing bleef Sleat bespaard. De thee smaakte Oudega zodoende uitstekend, terwijl voor Sleat de druiven zuur waren. Deze wedstrijd kende echter twee gezichten want in de 2e helft heerste Sleat terwijl Oudega louter aan het verdedigen was. Helaas was de wind niet gedraaid waardoor nu Sleat het windvoordeel had. Al snel lag de 4-1 in het netje en dit gaf Sleat weer wat vertrouwen terug. De wit zwarten probeerden het door het windvoordeel vooral van afstand en zag dit nog 2 keer beloond worden met een doelpunt waarvan het laatste doelpunt 5 minuten voor het eindsignaal van scheidsrechter Hes viel. Het was daarna nog billen knijpen voor de Oudegaasters hoewel Oudega bij 4-2 het treffen definitief in het slot had moeten gooien. Ditmaal was Jacob van der Goot echter niet koel waardoor de beslissing uit bleef. Wat volgde waren 10 spannende minuten waarin Oudega gelukkig stand hield en Sleat niet voor een enorme stunt zorgde door een 4-0 achterstand ongedaan te maken. Oudega bleef zodoende voor de 10e maal ongeslagen op rij. Van deze 10 maal werden er 8 wedstrijen in winst omgezet en werden er 2 remises behaald. Het kan niet anders gezegd worden dat het op dit moment als een trein draait bij het 3e hoewel die trein zo af en toen nog wel eens hapert dus we kunnen nog niet spreken over een hogesnelheidslijn.....
Scoreverloop:
30.1-0 Symen Osinga
36.2-0 Heero Hoekstra
37.3-0 Jacob van der Goot
40.4-0 Klaas Jaarsma
57.4-1
70.4-2
85.4-3

Opstelling Oudega 3:
Rinze Veenstra; Klaas Regeling (46.Pascal van der Velde), Sjouke Boersma (46.Ronald de Groot), Cornelis Boersma, Jetze Terpstra (46.Folkert Groenveld); Sander Hiemstra, Siemen Osinga, Klaas de Groot (46.Frâns Veldmans); Klaas Jaarsma (46.Roald Buma), Jacob van der Goot en Heero Hoekstra. 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen