De voorjaarsvakantie en de stormachtige zuidwestenwind heeft voor een flinke chaos gezorgd tijdens de start van de voorjaarsreeks. Tal van wedstrijden werden uitgesteld wegens spelersgebrek en bovendien gooide de harde wind ook nog eens roet in dit voorjaarsprogramma. De wedstrijd Oudega E2 - QVC E2 is uitgesteld naar 26 april, Oudega E1 zag haar wedstrijd bij Oosterlittens ten elfde ure worden afgelast. Oudega F1 kwam ook niet in actie, het veld bij Oeverzwaluwen in Koudum maakte voetballen onmogelijk en wellicht ook wel de harde wind. Oudega F2 kon haar competitiedebuut niet maken, afgelopen maandag belde Woudsend F3 al af. OudegaHJSC D1 zag haar wedstrijd in Hommerts tegen ONS Sneek D2 worden afgelast terwijl De Walde D1 - OudegaHJSC D2 weer werd uitgesteld.

Dan rest er nog een team wat wel in actie kwam. En dit was het Oudegaaster D7-tal of te wel OudegaHJSC D3. Zij reisden af naar de Friese hoofdstad om daar te spelen tegen Leeuwarder Zwaluwen D5. Invaller leide Abe Valkema sprak van een goede wedstrijd aan Oudegaaster zijde, desondanks werd er verloren: 5-3. Dit na een ruststand van 4-0 waarna OudegaHJSC uitstekend terugkwam tot 4-3 door doelpunten van Eva Hendrikse en Douwe Wiegersma. Verder kwam het 7-tal helaas niet want Leewarder Zwaluwen wist de wedstrijd uiteindelijk nog in het slot te gooien waardoor er een 5-3 stand als eindstand kon worden genoteerd. Derhalve ondanks de nul punten een hoopvolle start voor D3.

Oudega 1 oefende afgelopen zaterdag tegen Beetgum, de koploper van de 6e klasse B. Het duel eindigde in een degelijke 2-0 overwinning voor de oranjehemden. De treffers weden gemaakt door Pieter Hoogterp (vlak voor rust) en aanvoerder Homme-Hendrik Woudstra na rust. De wedstrijd stond onder leiding van D. Zijlstra uit Mantgum die tevens samen met Niels Zeeman de leidsman zal zijn op het Jan Boersma toernooi gehouden op zaterdag 9 augustus. Dus alvast om in de agenda te noteren.