Het ophalen van het oud papier, dit word al ongeveer 50 jaar gedaan in ons dorp. In de begin jaren door de lagere school en toen die er met ophielden door de voetbalclub. Al die jaren was het zo dat de prijs die we kregen erg schommelde, vroeger werd de prijs per kilo berekend en tegenwoordig per ton. Was het zo dat dat de prijs zeer laag was dan werd de prijs door de gemeente tot een bepaald niveau aangevuld, omdat het ophalen betekende dat er minder afval was. Voor degene die wat jonger zijn, in die tijd bestond er nog geen afvalscheiding.

Nu is het zo dat de gemeente ons heeft laten weten dat dit niet meer gebeurt en ons de mogelijkheid bied, om met een overgangsregeling te stoppen. De opbrengst van het oud papier loopt terug de laatste twee jaar, hoewel de laatste maanden de prijs weer stijgt. Eerst wilde de gemeente dat we voor één december 2020 zouden beslissen, wat betekende dat we in drie weken een beslissing moeste nemen. Door een actie van  enkele verenigingen is dit van tafel gehaald en met een half jaar uitgesteld, dus voor 1 juli moet er een beslissing zijn. Wat houd dit in voor ons als dorps bewoners als de voetbalclub er mee stopt. In dit geval krijgt elke huishouding een blauwe container die dan één keer in de maand word geleegd zonder extra kosten. Voor de bedrijven geld dat die zelf moeten regelen hoe het oud papier word afgevoerd, wat dus kosten met zich meebrengt. Voor ons als club is het een behoorlijke aderlating als we deze opbrengst kwijt raken, de prijs die in januari voor het papier betaald werd is voor ons als club rendabel als we het in één container kunnen houden. Als vereniging betaal je voor elke container die je besteld een prijs, deze ligt dit jaar 15 euro hoger dan in 2020. In de maanden dat we ook papier buiten uit ophalen ligt de kilo opbrengst hoger, maar de prijs opbrengst ligt lager. Als bestuur hebben we besloten om het nog een paar maanden aan te zien, misschien moeten we het buiten uit elke maand ophalen als dit betekend dat we per maand nog maar één container nodig bent. Een andere optie is om bedrijfspapier niet meer op te halen, dit heeft veel volume en minder kilo’s. Het liefst halen we alle oud papier op, maar het moet voor ons wel rendabel zijn. Mochten er nog suggesties van uit het dorp zijn, dan houden we ons aanbevolen. Het is zo als we al stoppen, dan krijgt u tijdig bericht van ons en de gemeente. 

Dan nog het volgende door het coronavirus liggen de meeste activiteiten stil, alleen de jeugd traint nog. Of er door de senioren dit seizoen nog gevoetbald wordt is nog niet duidelijk. Verder moet de ledenvergadering nog plaats vinden, we hebben als bestuur besloten om dit te doen zodra de omstandigheden dit toe laten. Ook wil ik de jeugd vragen om met respect om te gaan met het veld en de spullen die hier op en om staan. Doordat er geen competitie is vinden wij het mooi dat men met elkaar voetbalt op het veld, wel is het zo dat jullie de verplaatsbare goals gebruiken en de doelgebieden met rust laten.

Namens het bestuur Gerrit Martens

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen