De afgelopen tijd zijn er diverse nieuwsberichten geweest over het oud papier en de gemeente. Vanaf dit jaar gelden er namelijk nieuwe tarieven. De gemeente moet bezuinigen en wil liever dat iedere bewoner een blauwe container aan huis krijgt voor het oud papier en de bedrijven gaan betalen voor het oud papier. Wij als vereniging mogen wel doorgaan met het ophalen, echter de gemeente heeft hiervoor geen geld meer over. Voorheen stond de gemeente garant voor minimaal € 80 per ton opgehaald papier, maar vanaf dit jaar is de garantieprijs nog maar € 5 per ton.

Ook de kosten voor de papiercontainers zijn gestegen.

De voetbalclub haalt al decennia het oud papier op en voor ons was dat altijd een mooi zakcentje (wanneer de gemeente voldoende garant stond) om de club overeind te houden. Zonder een hoog garant bedrag, zijn wij vanaf dit jaar afhankelijk van de oud papier prijs. De oud papier prijs staat op dit moment hoog (in maart 2021 was de prijs € 100 hoger dan in maart 2020, toen maar € 15), zodat wij hebben besloten om het oud papier voorlopig te blijven ophalen.

Door de gestegen kosten zijn wij echter genoodzaakt een besparing door te voeren. In het buitengebied kunnen wij hierdoor nog maar 4 keer per jaar het oud papier ophalen.

Wanneer halen we dan op? In de volgende maanden: Februari, Mei, Augustus en November

Natuurlijk mogen de bewoners buiten Oudega elke maand, wanneer het oud papier in het dorp zelf wordt opgehaald, zelf het papier bij it Joo in de container brengen. De eerst volgende keer dat het oud papier bij jullie wordt opgehaald is dus mei 2021 (laatste zaterdag van de maand).

Mochten wij in de toekomst besluiten alsnog te stoppen met het ophalen van het oud papier, dan krijgen de bewoners van Oudega e.o. tijdig bericht.

Voor vragen kunt u altijd contact met ons opnemen door te mailen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of één van de bestuursleden aan te spreken.

Met vriendelijke groet,

Bestuur vv Oudega