Na negen maanden waarin we geen wedstrijd hebben gespeeld, mochten we woensdagavond eindelijk weer eens aantreden, en wel tegen QVC. Een mooie oefenwedstrijd om te kijken hoe het ervoor stond met de voetbalkunsten en de conditie. Bij het inpakken van de wedstrijdtas werden al enkele problemen ondervonden, want wat ging ook alweer allemaal mee naar een wedstrijd? Uiteindelijk waren alle trainingspakken, inloopshirts en slidingsbroekjes gevonden en konden we om 18:45 in de box verzamelen.

1e helft:

Om 19:45 uur werd er afgetrapt op sportpark It Joo. Het was een rommelig begin waarin we niet echt tegenstand kon bieden tegen QVC. Na 8 minuten had QVC het net al gevonden, een afstandsschot verdween in de rechterhoek. Hierna gingen we beter voetballen en konden we elkaar beter vinden. Dit resulteerde in een mooie goal van onze kant. Na een lage voorzet van Baukje wist Jenny het net te vinden. Maar niet veel later werd er een bal niet goed uitverdedigd aan onze kant en hiervan profiteerde QVC, 1-2. De beste kansen hierna waren voor QVC, maar gelukkig was daar Sieuwke, die haar ‘mannetje’ in de goal stond. Tien minuten voor tijd werd het 1-3 uit een corner van QVC.
2e helft:
De eerste 10 minuten van de tweede helft waren weer erg rommelig met veel balverlies van beide partijen. Hierna hadden we een sterke fase waarin er veel meer rust in het team was. Na een aantal mooie combinaties was het uiteindelijk Sjoukje die met haar chocoladebeen de linkerbovenhoek vond, 2-3. We bleven voetballen en vonden de ruimtes. Rinske wist Antsje aan te spelen in de ruimte, zij stuitte nog op de keeper van QVC, maar de rebound wist Rinske er zelf in te schieten, 3-3. Uiteindelijk werd het in de laatste 10 minuten toch 4-3 voor QVC.
Wat was het leuk om na zo’n lange tijd weer eens met z’n allen op het veld te staan!! Op 4 september staat de bekerwedstrijd tegen SC Bolsward VR2 op het programma.

Sytske Wiegersma