Na de verzameling bij het joo, vertrokken we naar Oosterzee. Omkleden, warming up en de opstelling bespreken in de box. Onze nieuwe aanwinst Pascale Netzer trok ook het oranje shirt aan de dat stond haar geweldig.
Fluitsignaal werd gegeven en we gingen direct vol er op. We starten echter direct 1 op 1 dus de druk lag direct hoog. De rust werd na het eerste kwartier herpakt en in de 20st minuut valt de 0-1 door Antsje Wiegersma ! We kregen de smaak te pakken en Sjoukje Iedema maakt de 0-2 in de 28ste minuut.
Er werd mooi gevoetbald, we konden elkaar vinden maar EBC bleef gevaarlijk in de lange ballen. Lieke die op goal stond omdat onze topper Sieuwke Flapper eerst nog een triatlon bikkelde stond ze na de !! 3e minuut!!! Al aan de zijlijn! De 2e helft zou ze ook nog wel even keepen! Wat een bikkel! De wedstrijd werd steeds beter gespeeld door oudega en het was dan ook Sietske Rypma die van afstand de 0-3 nonchalant scoorde met een hoge bal over de keeper. Tot slot maakt Boukje de 0-4 voor rust.
In de 2e helft start Pascale haar debut op de rechts back. EBC wordt drijgender en Wietske Broersma moet een paar keer haar mooie sliding skills inzetten. Jenny scoort vervolgens uit een assit van Boukje! 0-5! Kort daarna de 0-6 uit een vrije trap. En de 0-7 door jenny uit een assist van Sytske Wiegersma. Helaas valt kort daarna de 1-7 door een ongelukkig balletje. Deze pakken we terug door een prachtige goal van Mandy Valkema over links die de bal binnen schiet achter de keeper langs 1-8. Pascale scoort haar eerste goal in oranje en maakt de 1-9. Helaas valt de 2-9 kort daarna door een verwarrende buitenspel situatie. Het verlossende fluitsignaal voor EBC valt en we mogen weer de handen schudden na de wedstrijd!!
Op naar de kantine in It Joo!!!!!!

Anouk Bok