Al na 2 minuten moet Baukje geblesseerd gewisseld worden en komt Sjoukje het veld in.
Oudega weet elkaar goed te vinden en zet hoge druk waardoor er veel kansen op doel worden gecreëerd. In de 8e minuut de eerste echte kans voor Sytske, maar een schot met links eindigt in de handen van de keeper. Door onnauwkeurigheden in ons spel moet ook de verdediging aan de bak tegen de snelle voorhoede van Aengwirden/Akkrum.
Het veld is nat en goede/nieuwe noppen zijn echt nodig aldus Sjoukje. De kansen voor Oudega stapelen zich op, nog een kans voor Sytske en Mandy maar de bal wil er niet in. Alle mogelijkheden worden geprobeerd: combinaties tussen Rypma en Wiegersma door het midden, Rinske langs de zijlijn en Jenny met sprintacties naar voren. Na 39 minuten is het dan eindelijk raak door een goede voorzet van Sjoukje en een scherpe Mandy die de bal rustig binnen werkt.
De goal vlak voor rust geeft Oudega vleugels en de kansen blijven ook in de 2e helft komen. Meteen volgt er een kans voor Jenny. Baukje, weer binnen de lijnen en snelt langs de zijlijn en schiet, maar de bal eindigt in de handen van de keeper. Langs de zijlijn wordt het fanatisme en het aantal toeschouwers hoger. Nu door drukken met z’n allen! Roept Dave.
Even later volgt er een kans voor Aengwirden/Akkrum maar Miranda keept een goede wedstrijd en red. Na 65 minuten wordt er een vrije trap genomen door Rinske en Sytske kopt hem door, maar ook deze bal eindigt in de handen van de goede keeper van Aengwirden/Akkrum. In de 68e minuut is het wel raak door een combinatie door het midden met Rypma en Wiegersma. Ook in de 80ste minuut scoort Sytske na een actie langs de zijlijn van Baukje met een knappe voorzet. De 4-0 volgt uit de afvallende bal uit een corner, deze schiet Sietske als een echte linksachter gecontroleerd binnen. Oudega is nog niet klaar met goals maken. Mandy maakt een actie waarna Sjoukje vanuit de voorzet scoort. Einduitslag: 5-0 winst tegen een goed verdedigende ploeg.

Rinske Reijenga

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen