De wel vertrouwde zaterdag ochtend was weer aangebroken en de speelster verzamelden zich bij It Joo. Eerst even puzzelen hoeveel chauffeurs we nodig hadden om de wel getelde 12 speelster in Beetsterzwaag te krijgen. Tot onze verbazing miste een van de speelster op het afgesproken tijdstip. Deze vermiste speler had ook nog de was tas en even brak er een ‘lichte’ paniek uit. Niet alleen de tenues waren hoogst noodzakelijk maar ook de speler want we zaten zeer krap in de selectie door vele blessures. Na meerdere telefoontjes met broertje en zusje kregen we gehoor en konden we vertrekken richting De Sweach.

Omkleden, warming up een korte bespreking op het veld en de wedstrijd kon beginnen. Belangrijkste doelen: balbezit, druk en geen blessures oplopen. We hadden maar een wissel...
Start wedstrijd.
Er werd direct opgemerkt dat Oudega moest wennen aan de hoge druk die de Sweach uitoefende. Dit was weer even andere koek na een 5-0 overwinning afgelopen zaterdag. De 1-0 valt dan ook al snel door een slordige aanname achterin. Oudega is compleet van de leg, kunnen elkaar niet vinden en de Sweach is veel aan de bal. Er worden wel enkele acties gemaakt van onze kant maar dit resulteert tot geen doelpunten. Tot dat Baukje een actie maakt langs de zijlijn en de bal voor geeft. Sietske Rypma scoort na een rebound 1-1. Dit geeft energie en Oudega creëert meer kansen. Toch blijft het achterin soms enorm spannend en is het billen knijpen. Gelukkig staat Miranda haar mannetje in het goal. Baukje komt nog een keer een op een op de keeper af maar helaas wil de tweede goal niet vallen. Met een duidelijk doel gaan we de rust in. Er is meer te behalen dan een gelijk spel.
De limonade heeft er voor gezorgd dat na de rust Oudega veel meer druk kan zetten. De energie is terug en de slappe verdediging van de eerste helft herpakt zich en staat weer als een huis. Oudega is veel meer in balbezig en de ballen die toch diep gegeven worden door de Sweach worden goed onderschept door de snelheid van Sjoukje die haar debuut maakte op de rechtsback.
Een mooie corner van Mandy beland bij Lieke die doorschoof maar helaas krijgt zij hem niet in het net. Kort daarna krijgen we een vrijetrap net buiten het 16 meter gebied maar Rinske die overigens een monsterachtige wedstrijd staat te spelen schiet hem net over. Haar volgende actie waarbij ze drie speelsters van de Sweach passeert resulteer helaas ook bij de keeper in de handen. In de 80ste minuut krijgt Oudega weer een corner, Mandy krijgt de kans maar helaas wordt de bal tegengehouden maar beland bij Baukje voor de voeten die de 1-2 scoort! De Sweach heeft hun kookpunt bereikt en zetten alles op alles om nog een gelijkspel binnen te slepen. Ze wisselen, gaan een op een spelen en proberen via de counter nog een doelpuntje te maken maar gelukkig mocht dit niet baten. Na 90 minuten klinkt het verlossende fluitsignaal en Oudega kan weer opgelucht ademhalen.
Met name de tweede helft was een echte teamprestatie met als uitblinkster Rinske Reijenga die door het gehele team als Man of the mach wordt bezegelt.
Nu eerste een zaterdag rust, hopelijk herstellen de blessures en kunnen we weer vuur laten zien tijdens de bekerwedstrijd tegen ONT VR1 op 13 november.

Wietske Broersma