Vrijdagochtend een sms van de man die internet tot aan de voordeur heeft, Foeke Groenveld. De doelman is niet fit en blijft als het even kan liever thuis. Dit is gezien de quantiteit aan spelers voor deze derde speelronde bij buurman Heeg geen probleem. Drie weken geleden was het in Hommerts wel anders maar Reinder Hoekstra en Jacob van der Goot zijn terug en ook de dammer Folkert Groenveld staat weer binnen de krijtlijnen. Yme Vonk wordt door leider Frâns Veldmans voorgedragen als doelman echter Jacob van der Goot komt als een Johan Cruijff van de tribune die naast coach Leo Beenhakker gaat zitten en oppert de naam van Roald Buma.

Uiteindelijk gaat leider Veldmans hier akkoord mee en als ook doelman Buma hiermee akkoord gaat staat hij op deze vrijdag 5 november onder de lat. Naast Foeke ontbreken ook nog de revalideerenden Jelle Osinga, Albert Reinstra (wel als support in Heeg aanwezig) en Sjouke Boersma.

Na een flinke warming-up op het wetraveld van v.v. Heeg kan de strijd om 19:30 dan weer beginnen. Oudega zet een wisselvallige najaarsreeks op deze avond voort al pakt het in de eerste wedstrijd tegen Woudsend meteen 3 punten en verdubbeld daarmee het puntenaantal van 3. Woudsend lijkt deze avond wat verzwakt maar komt tegen de oranjehemden wel op voorsprong. Oudega komt sterk terug door doelpunten van Siemen Osinga en Jacob van der Goot (een heerlijk doelpunt) en trekt de drie punten over de streep. Dit geeft de burger weer moed en de volgende tegenstander, HJSC, moet dan de oren gewassen worden.

HJSC heeft vriend en vijand verrast door de ongenaakbaar lijkende koploper Heeg te verslaan (1-0). In de derby lijkt Oudega de sterkere en lijkt het ook het heft in handen te nemen. Het heeft de betere kansen op de overwinning. Frâns Veldmans schiet jammerlijk naast en Klaas de Groot raakt de paal. Ook invaller Van der Goot kan het verschil niet brengen. Als iedereen op een remise rekent slaan de groenhemden uit Hommerts Jutrijp genadeloos toe. Niemand anders dan Willem Dijkstra profiteert van een misverstand bij Oudega en bezorgt daarmee zijn ploeg opnieuw drie punten. Een absoluut baalmoment bij Oudega dat de rug moet rechten voor de volgende derby tegen Heeg.

Ook in deze wedstrijd is Oudega niet kansloos. Wat heet: back Germ-Jan Hes stoomt een paar keer gevaarlijk mee op. Eerst vindt hij doelman Jan de Vries en even later raakt zijn inzet de paal......Dichterbij succes komt Oudega in dit treffen niet. Nogwel een gevaarlijke uitbraak met Reinder Hoekstra en Frâns Veldmans maar deze strandt jammerlijk. En dan slaat de thuisploeg natuurlijk weer toe. Onder luid gejuich is het Bouwe Meinsma die de gastheren op 1-0 zet. Invaller Folkert Groenveld probeert het vuurtje nog even op te stoken maar Oudega is niet in staat om de schade te repareren. In extremis bepaald Rob Bijlsma de eindstand op 2-0.

Wat volgt is een gezellige en zeer goed verzorgde derde helft door v.v. Heeg.

Met het draaiend rad komt Oudega zeker niet met lege handen thuis. En dan als het net voor sluitingstijd van 0:00 de kantine verlaat gebeurt in al het enthousiasme en door de nodige alcohol nog het volgende....
doorgehaalde tekst