Oudega 1 wist zaterdagmiddag een mooie uitzege te boeken op Balk 4. Na de thee scoorde Oudega erop los. Na 90 minuten stond er een 1-6 stand op het scorebord. Dit keer geen Jimte Koopmans langs de lijn. Hij was verhinderd door werk. Gelukkig wilde Jacob van der Goot invallen, en met succes. Momenten genoeg in de eerste helft voor de goal van Balk. Pieter wist zich in de 22e minuut naar een doelpunt te soleren, maar enkele momenten later was het raak aan de andere kant. Een bal die net onder de deklat viel. Daarmee ging Balk uiterst effectief met de kansen om, want het was het eerste schot op doel van de thuisploeg.

De krachten vloeiden langzaam weg bij Balk en Oudega kon steeds dominanter worden naar mate de tweede helft vorderde. Na de zeventigste minuut kwam de uitploeg pas echt op stoom. Wederom maakte Pieter het doelpunt en zette daarmee de oranjehemden op voorsprong. Dit was het startschot van een doelpuntenregen. Anne Jelle was de volgende doelpuntenmaker. Hij wist van een afstand raak te schieten. Doordat er voor de goal van Balk goed het overzicht werd bewaard, kon Oudega uitlopen tot 1-5. Wybren nam de 1-4 voor zijn rekening. De 1-5 werd gemaakt door wederom Anne Jelle. Het slotakkoord was voor Pieter. Hij maakte daarmee zijn hattrick met links compleet.

Volgende week geen competitiewedstrijd. Het bekerduel tegen Heerenveense Boys O23 staat dan op het programma.

Lieuwe Wiegersma